Miniszteri látogatás Zselízen

Miniszteri látogatás Zselízen

A szlovák oktatási tárca minisztere, Branislav Gröhling látogatást tett dél-szlovákiai útja során Zselízen is. Zselízi látogatása során felkereste a két alapiskolát, a magyart és a szlovákot egyaránt, ahol a gyermeknap alkalmából rövid protokoll keretén belül tekintette meg az ott folyó munkát.

A tárcavezetőt és a minisztérium munkatársait az iskola vezetősége, illetve a fenntartó, a zselízi városvezetés fogadta Juhász András polgármesterrel az élen, ugyanúgy tagja volt Nyitra megye zselízi alelnöke, Csenger Tibor is. A magyar tannyelvű oktatási intézményben  kultúrműsorral, kreatív előadással és tanbemutatóval fogadták a vendégeket.

A helyi vezetők ugyanakkor rámutattak a tanintézmények hiányosságaira is, főleg ami az iskolaépület állagát illeti. Bár Zselíz városa több mint 600 ezer eurót fordított a magyar alapiskola épületének javítására és bővítésére, annak szigetelése és részben nyílászáróinak cseréje továbbra is várat magára. Erre kidolgozott projekttel rendelkezik az önkormányzat, így csak a kormányon múlik, hogy mikor rendel hozzá forrást.

Hírdetés

„Oktatásügyi miniszterként utoljára Szigeti László kereste fel Zselízt, ezért reméljük lesz foganatja a politikus látogatásának” – mondta a város polgármestere, Juhász András.

Csenger Tibor pedig arról tájékoztatott minket, hogy reményei szerint meghallgatásra talál talál a zselízi kérés, ugyanis az alapiskola épületének felújítása olyan probléma, amit a város évek óta görget maga előtt, de az egészet önerőből nem tudja megoldani, ehhez állami vagy európai uniós forrásra is szükség lenne, ezért a döntés a szakminisztériumok kezében van.

A miniszter jó hangulatban távozott Zselízről, ahonnan útját Ipolyságra folytatta.

(Csonka Ákos/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »