Minden beutalt fertőzött állapota súlyos (Megyei kórház)

Minden beutalt fertőzött állapota súlyos (Megyei  kórház)

A kórházi ápolásra szoruló, koronavírussal fertőzött betegek közül hat pácienst az intenzív terápián látnak el, huszonkilencen a Covid-fertőzőosztályon kapják meg a megfelelő kezelést, négyen elkülönítésben várják a PCR-teszt eredményét – tájékoztatott tegnap a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége.

A Covid-fertőzőosztályra pozitív teszteredménnyel beutalt betegek mindannyian felnőttek, közülük ketten kaptak korábban védőoltást, a betegek állapota súlyos. Hat fertőzött pácienst az intenzív terápiás osztályon ápolnak, állapotuk kritikus, de nem szorulnak lélegeztetőgépre, egyikük sem kapott Covid-19 elleni védőoltást – közölte az intézmény vezetősége.

Hírdetés

A Covid-intenzív terápiás osztály esetleges túlzsúfoltságára vonatkozóan a múlt heti tájékoztatón András-Nagy Róbert kórházmenedzser azt mondta, szükség esetén 14–15 ágyasra tudják bővíteni, ez ellenben a nem covidos intenzív terápia rovására menne, ami a sebészeti beavatkozásokat is korlátozná. Az esetszámok függvényében megteszik a szükséges lépéseket, de a megyei kórháznak továbbra is fontos, hogy el tudja látni a betegeket függetlenül attól, érintettek-e a koronavírus-járványban vagy nem – mondotta.

A kórház tegnapi közleménye szerint a szeptember 22. – szeptember 29. közötti időszakban tizennyolc Covid-19 diagnózissal kezelt páciens hagyta el a kórházat, és hat olyan haláleset történt (eggyel több, mint egy héttel korábban), amely összeköthető a koronavírus-fertőzéssel, 63 és 81 év közötti Kovászna megyei páciensekről van szó. 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »