Milyen változások várnak az ukránokra június 1-jétől?

Milyen változások várnak az ukránokra június 1-jétől?

Ukrajnában 2021. június 1-jétől számos olyan változás várható, amely érinti a nyugdíjakat, az oktatást, a COVID-igazolásokat  és az ország útjain történő közlekedést.

A nyugdíjemelés azokat a nyugdíjasokat érinti, akik nyugdíjazásuk után is dolgoznak.

Június 1-jétől a nyugdíj kifizetéseket automatikusan újraszámítják.

A kifizetéseket újraszámolják azoknak az ukrán állampolgároknak, akik a nyugdíj kijelölése után tovább dolgoztak, és legalább 24 hónapos munkaviszonyt szereztek, beleértve a nyugdíj kijelölése óta eltelt legalább 2 évet.

Június 1-jétől új szabályok lépnek hatályba a nagyméretű járművek vezetői számára Ukrajna útjain.

Ez azokra a sofőrökre vonatkozik, akik 24 tonnát meghaladó tényleges tömegű és 7 tonnánál nagyobb tengelyterhelésű járműveket vezetnek.

Az ilyen autók esetében szezonális korlátozást vezetnek be, és az állami utakon napközben tilos közlekedniük, ha a levegő hőmérséklete +28 Celsius fok fölé emelkedik.

Hírdetés

Kivételt képeznek majd az állatokat, romlandó ételeket, veszélyes rakományt szállító járművek, amelyek a vészhelyzetek következményeinek megelőzéséhez vagy megszüntetéséhez kapcsolódnak.

A külső független tesztelés (ZNO) fő szakasza május végén kezdődött,

és az ütemezés szerint június 15-ig tart. A külső független tesztelés további szakaszát június 29. és július 16. között tartják.

Az érettségiket a maszkrendszer és a távolságtartási követelményeknek megfelelően a tervek szerint az iskolákban tartják az ZNO fő szakaszának befejezése után. Becsült dátum: június 15-30.

Az első COVID-tanúsítványokat a tervek szerint június végén adják ki.  

Egy ilyen dokumentum lehetővé teszi az ukránok számára, hogy utazzanak az EU-országaiba, valamint az országba való beutazáshoz kötelező PCR-teszt nélkül üdülőhelyekre utazhassanak.

A covid-útlevelek kidolgozása még mindig tart, de ahogy Olha Sztefanisina, Ukrajna európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettese megjegyezte, a polgárok június végén már megkaphatják az első tanúsítványokat, melyek digitális és papír formában lesznek elérhetőek – írja a Podrobnosti.ua.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »