Milliókkal gazdagodott a kokainnal kereskedő házaspár

Milliókkal gazdagodott a kokainnal kereskedő házaspár

A Kaposvári Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik hónapokon keresztül árulták a kokaint ismerőseiknek. A tőlük rendszeresen vásárló férfinak kábítószer birtoklásának bűntette miatt kell felelnie.

Hírdetés

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2022 áprilisától többször vásárolt nagyobb mennyiségű kokaint, hogy azt kisebb adagokra csomagolja és értékesítse állandó fogyasztóinak. Távolléte esetén a házastársa is segítette, aki ilyenkor helyette egyeztetett a vevőkkel, vitte el nekik a kábítószert, és vette át annak vételárát.

A 2023 márciusában történt elfogásukig a vádlottak több mint 40 alkalommal adtak el kábítószert az ismerőseiknek, így több millió forintos bevételre tettek szert. Rajtuk kívül a vádlottak padjára került az egyik visszatérő vásárlójuk is, aki 14 alkalommal, összesen közel egymillió forint értékben vásárolt kokaint a vádlottaktól, amelynek hatóanyagtartalma több mint kétszeresen meghaladta a csekély mennyiség felső határát.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a kábítószer-kereskedelemmel vádolt házaspárral szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, illetve járművezetéstől és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a férfi esetében vagyonelkobzást is rendeljen el.

A kábítószert rendszeresen vásárló társukkal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »