Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

Könyvbemutató Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtárban augusztus 28-án, szerdán 18 órától bemutatják Tankó Andrea A ránc gyermekei című könyvét. A szerző beszélgetőtársa Szabó Eszter, az Okulusz podcast vezetője lesz. Tankó Andrea (1997, Sepsiszentgyörgy) magyar nyelv és irodalom, komparatisztika, majd szociális munkás szakon végezte egyetemi tanulmányait Kolozsváron. Szívügye a mélyszegénység és a peremhelyzetek, a strukturális erőszak, az elnyomás logikája, az egyéni élettörténetek, arcok, hangok, a gyerekek és a nők hogyléte. Sok évet foglalkozott önkéntesként családi típusú otthonban élő gyerekekkel, fiatalokkal. A velük való kapcsolódásig nyúlik vissza a hátrányos helyzetű gyermekek, csoportok iránti érzékenysége, érdeklődése. Szociális munkásként roma telepen élő anyákkal és gyerekekkel dolgozott.

Mozi MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi mozi mai műsora: 16.15-től Gru 4. (románul beszélő), 16.30-tól Agymanók 2. (magyarul beszélő), 18.15-től Velünk véget ér (román feliratos), 18.30-tól Lefkovicsék gyászolnak (magyar filmdráma), 20.30-tól Deadpool & Rozsomák (magyarul beszélő), 20.45-től Nemkívánatos személyek (román feliratos).

Tündérvár családi fesztivál A kovásznai székhelyű Tündérvár Székelyföldi Nagycsaládos Egyesület augusztus 24-én, szombaton a Benedek-mezőn tartja a Tündérvár családi fesztivált.

Megjelent Megjelent a Barangolások a borvizek földjén, az EKE-bakancs sorozat tizenharmadik kötete. A tizenharmadik zsebkönyv a Kászoni-medence borvízlelőhelyeire kalauzol. Szerzői: Jánosi Csaba, Sztojka Tamás, Berszán József, Péter Éva, Szabó Ágoston, a fényképeket Böjthe-Beyer Barna, Dósa László, Kádár Gyula, Kocsis András, Német J. Levente és Unger Zsombor készítette. Megrendelhető az [email protected] e-mail-címen, ára 15 lej + postaköltség.

Képernyő RTV2. Ma 13 órától: Szórványiskolák gondjai. A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2016 óta szervez évente kerek­asztal-beszélgetést a szórványvidékek és kisrégiók oktatásügyi kérdéseinek megvitatására. Idén az Egyiskolás szórványmegyék, térségek elnevezésű szakmai konferenciát Bukarestben az Ady Endre Elméleti Líceumban tartották. ♦ És azt tudta, hogy mit jelent a hadiláb?

Hírdetés

Asztalitenisz-bajnokság Kézdivásárhelyen A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület partnerségben az önkormányzat sportirodájával augusztus 26-án, hétfőn 15.30 órától a Kicsid Gábor Sportcsarnokban amatőr sportolók számára asztalitenisz-bajnokságot szervez. A következő korosztályok jelentkezhetnek: 2017/2016-ban, 2015/2014-ben, 2013/2012-ben, 2010/2009-ben születettek, valamint ifjúsági korosztály és felnőttek. A fiúk és a lányok külön kategóriában szerepelnek, a mérkőzések hat asztalon zajlanak. Benevezni az eseményre a helyszínen az esemény előtt lehet, a részvétel ingyenes. Bővebben a zoldnap.info-n.

Kopjafaavató ünnepség Márton Áron püspök emlékére Az Esztelnek fölötti Borzik-tetőn augusztus 24-én, szombaton az Erdélyi Vitézi Rend Kézdiszék Székkapitánysága szervezésében kopjafaavató ünnepségre kerül sor Márton Áron püspök emlékére. A kopjafát szentmise keretében avatják fel, amelyet Tamás József püspök celebrál. A Borzik-tetőre Esztelnek Polgármesteri Hivatala elől indulnak terepjárókkal 10 órakor.

Adománygyűjtés harangra A sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség ismét nagyot álmodik, a meglevő mellé egy új harangot szeretne öntetni. Köszönik mindenkinek, aki eddig hozzájárulásával támogatta a kezdeményezést. A gyűjtés folytatódik, aki teheti, járuljon hozzá, legyen ez is a közösség megvalósítása. Adományokat készpénzben a lelkészi irodában fogadnak, vagy banki átutalással a következő bankszámlaszámon: Parohia Unitariana Sfantu Gheorghe, RO89BRDE150SV01571201500. (A megjegyzésbe, kérik, tüntessék fel: „harangalap”.)

Sepsiszentgyörgyi strand Naponta 9–20 óráig várják a fürdeni, kikapcsolódni vágyókat. Az idei jegyárak: egész napos felnőtt jegy hétköznapokon 58 lej, hétvégén 72 lej; 18 éven aluliak, 60 éven felüliek és enyhe fogyatékkal élők 38 lejt fizetnek hétköznapokon és 48 lejt hétvégén; négyórás jegy (16 óra utáni belépéssel) teljes áron hét közben 32, korhatáros kedvezménnyel 21 lej, hétvégén 48, illetve 32 lej. A jegyárak Sepsi kártyával rendelkezők számára megfeleződnek, aki azonban gyakrabban (hetente legalább egyszer) akar strandolni, annak érdemes bérletet vásárolnia.

Csak a kijelölt helyen gyújtsunk tüzet A kánikula, a szárazság és a száraz növényzet miatt ebben az időszakban fokozottan magas a tűzveszély – hívja fel a lakosság figyelmét Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A városvezetés arra kéri a Sugásfürdő vagy Előpatak felé piknikezőket, hogy kizárólag az arra kijelölt helyeken, az erdőtől biztonságos távolságban gyújtsanak tüzet. Arra kérik a kirándulókat, távozáskor minden esetben győződjenek meg arról, hogy a tüzet teljesen eloltották.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. vidéki lomtalanítási akciója során régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékot, ruhaneműt szállítanak el ma Bölönben és Bölönpatakon, pénteken Középajtán. Honlap: tega.ro.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai 23-as Farmacom (0267 317 318) teljesít éjszakai szolgálatot. Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) patika a szolgálatos. Honlap: colegfarmcovasna.ro/hu.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »