Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

FÉNYKÉPEK ÉS ÍROTT SZÓ. Április 21-én, vasárnap 12 órakor, az istentisztelet után a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház konferenciatermében megnyitják Steigerwald Tibor (fényképek) és Kisgyörgy Benjámin (írott szó) Lélekösvényen. Merengések képben és szóban című kiállítását. KÉZIMUNKA-KIÁLLÍTÁS. Április 25-én, csütörtökön 17 órakor a belvárosi Szent József-plébánia hittantermében a sepsiszentgyörgyi Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör megnyitja az Múltunkat jelenünkbe öltve című kiállítását, melyen varrottasokat, hímzéseket és gyöngy ékszereket mutatnak be. A kiállítást megnyitja Vinkler Aranka Aurélia szakkörvezető, hímző népi iparművész, a népművészet mestere, méltatja ft. Ilyés Zsolt plébános, házigazda. A kiállítás megtekinthető április 25. és május 9. között naponta 10–18 óráig.

Dragomán György és Szabó T. Anna Háromszéken Dragomán György és Szabó T. Anna lesz a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ vendége április 21-én, vasárnap 18 órától, az irodalmi est moderátora Nánia Hanna. Szabó T. Anna 30 éve van a költői pályán, ebből az alkalomból jelent meg legutóbbi verseskötete Vagyok címmel, amely válogatott és új verseket is tartalmaz. A líra mellett a novellán és drámán át a gyerekkönyvig sokfélét írt, mégis mindig új válaszokat keres a Mire jó a szépirodalom? kérdésre, ahogy Dragomán György is prózaíróként. * Dragomán György íróval és Szabó T. Anna költővel, íróval a 31. Szent György Napok kulturális hete keretében április 22-én, hétfőn 18 órától Sepsiszentgyörgyön találkozhat a közönség az unitárius templomban a Bod Péter Megyei Könyvtár társszervezésében.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Ma és 20-án, szombaton 19 órától Sepsiszentgyörgyön a kamarateremben Sztojka Sebestyén: Az Angyal – a kolozsvári BBTE végzős színművész hallgatóinak bemutató előadása, rendező: Pálffy Tibor, korhatár: 12+, időtartam: 2 óra, szünet nélkül.

Zene ZONGORAKONCERT. Thurzó Zoltán Himnusz a magasban címmel tart zongorakoncertet ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. Jegyárusítás a Treff utazási irodában ma 16–17 óráig. Érdeklődni a 0745 589 214-es telefonon. ORGONAKONCERT. A kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban ma 19 órától Vajas Gréta, a kolozsvári Gheorghe Dima Nemzeti Zeneakadémia mesterszakos hallgatója tart orgonakoncertet. DICSŐÍTŐ KONCERT. A sepsi­szentgyörgyi Szent József- templomban 20-án, szombaton a 18 órakor kezdődő szentmise után dicsőítő koncert lesz Törjön út! címmel. KARAKÜRT-KONCERT. Kézdivásárhelyen az Erzsébet Teremben (44-es udvartér 1. szám) április 20-án, szombaton 19 órától fellép a Karakürt, vagyis a Fekete Farkas, egy különleges formáció, melyet a Vazul Vére rockopera zeneszerzője, Vörösmarti Imre és felesége, Anikó alkot. A dalokban megjelenik a férfi és a nő szövetségének ereje, az egyensúly kelet és nyugat, az ókor és a jelen között. Belépő nincs, adományt szeretettel elfogadnak. AKADÉMIAI HANGVERSENY. Április 23-án, kedden 18 órától Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében (Zeneház, Olt utca 6. szám) a Plugor Sándor Művészeti Líceum zeneszakos diákjai lépnek fel: Millye Bence, Kincses András, Pap Csenge Dorottya, Ivánitzki Dániel, Kakasi Zsuzsanna, Duka Máté és Osváth-Nagy Sándor. Felkészítő tanárok: Kakasi Zsolt, Ticusan János, Filip Zsombor, Simon Vilmos és Bende Arnold. A helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 10 lej.

Hírdetés

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. A Lúdas Matyi című előadás ma 19 órától Nagyajtán a művelődési házban látható; a Hazától hazáig előadást 20-án, szombaton 20 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban játsszák. VENDÉGELŐADÁS. Április 22-én, hétfőn 20 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban a békéscsabai Tabán Táncegyüttes és az Aradi Kamaraszínház közös előadása látható a Szent György Napok keretében. A Farkas Tamás és Tapasztó Ernő által rendezett 497 című produkció egy táncszínházi, performance jellegű előadás, amely négy romániai fiatal kálváriáját mutatja be. Jegyek a központi szervezőirodában kaphatók.

Hitvilág ÖNSEGÍTŐ CSOPORT. Szombaton 10.30-tól 12 óráig Kurta Fruzsina pszichológus a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház melléképületében az Elengedéseink önleltáros nyitott csoportba várja az érdeklődőket.

Negyedikes tanulók jelentkezését várják A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Erdély hét városában – Aradon, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben – működteti az általános iskolás diákoknak szóló Fiatal Tehetség Programot. Az ingyenes, iskolai tanulmányokat kiegészítő, hasznos képzésekre lelkes, nyitott, tanulni vágyó, az ősszel ötödik osztályt kezdő tanulók jelentkezését várják június 30-ig. Az érdeklődők az MCC weboldalán (fit.mcc.hu/csatlakozz/legyel-te-is-fit-es-diak) iratkozhatnak a jelentkezési lap kitöltésével és a szülői ajánlás feltöltésével, majd szeptemberben személyes interjúra hívják őket. A programról további tudnivalók a fit.mcc.hu oldalon találhatók.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi programja ma: 16.15-től Lassie – Állati mentőakció (románul beszélő), 16.30-tól Legeslegjobb szülinap (magyarul beszélő), 18 órától Most vagy soha! (magyar történelmi) és A kiméra (román feliratos), 20.30-tól Semmelweis (magyar életrajzi), 20.45-től Back to Black (román feliratos); szombaton: 11 órától Lassie – Állati mentőakció (magyarul beszélő), 11.15-től Sárkányőr (románul beszélő), 15.45-től Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk (magyar animációs), 16 órától Lassie – Állati mentőakció (románul beszélő), 17 órától Dűne: Második rész (román feliratos), 17.45-től Az első ómen (magyarul beszélő); vasárnap: 11 órától Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk (magyar animációs), 11.15-től Lassie – Állati mentőakció (románul beszélő), 16 órától Kung Fu Panda 4. (magyarul beszélő), 16.15-től Kalandok a természetben 2. (románul beszélő), 17.45-től Szellemirtók – A borzongás birodalma (magyarul beszélő), 18 órától Nasty (román, sport), 20 órától Back to Black (magyar feliratos), 20.15-től Polgárháború (magyarul beszélő).

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön mától 20–6 óráig az 1918. december 1. úti Adonis gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 324 903). Szombaton és vasárnap napközben a bevásárlóközpontokban működő gyógyszertárakat lehet felkeresni. Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Dr. Max (0752 168 734), hétfőtől a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089); Kovásznán szombaton 8–12 óráig a Vipera (0267 342 851), szombaton és hétfőn 9–14 óráig a Farmacom (0267 340 914); Baróton szombaton 9–13 óráig a Szabadság utcai Mária (0729 935 431) gyógyszertár a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön ma 14–19 és szombaton 9–14 óráig a Sport utca 9/5D alatti Dental Centrum fogászaton telefonos egyeztetés alapján (telefon: 0743 455 556); szombaton és vasárnap 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465).

Röviden GYŰLÉS. A Volt Politikai Foglyok Kovászna Megyei Szer­vezete értesíti tagságát, valamint az 1990/118-as törvény kedvezményezettjeit, hogy április 20-án, szombaton 10 órától gyűlést tart Baróton a kultúrotthon kistermében. Tisztelettel várják az érdekelteket. Tagsági díjat is lehet fizetni. TEGA. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Miklósvárról és Köpecről, hétfőn Barótról.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »