Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

A házasság hete Háromszéken Világszerte február 11–18. között tartják a házasság hetét, melynek célja minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a házasság, a család értékeire, azok megtartó erejére. Háromszéken tizedik éve szervezik meg a rendezvénysorozatot, melynek idei témája: Állandó megújulásban. A program:

SEPSISZENTGYÖRGYÖN ma 18 órától a Krisztus Király-templomban Állandó megújulásban – Miért? Hogyan?… Mert ha nem? – Antal Attila pszichológus, kiképző családterapeuta előadása, majd beszélgetés. Szombaton 19 órától az unitárius egyházközségben kosaras, gyertyafényes vacsora (bejelentkezés szükséges). Vasárnap hálaadó istentisztelet és szentmisék, házaspárok megáldása az unitárius egyházközségben és a Krisztus Király-templomban. A Szent József-templomban a 12 órai szentmisét ft. Csató Béla nyugalmazott főesperes, a templom egykori plébánosa végzi. Imádkoznak minden házaspárért a házasság hete zárónapján. BARÓTON szombaton a Vállalkozói Központban 9 órától biliárdverseny házaspároknak és pároknak a BVSC biliárdszakosztálya szervezésében (előzetesen jelentkezni szombaton 8.30-ig lehet Lázár Zoltánnál a 0746 900 944-es telefonon). F Az iskola tornatermében 10 órától vegyes páros asztalitenisz-verseny a BVSC asztalitenisz-szakosztálya szervezésében (előzetesen jelentkezni Cocean Valernél lehet a 0745 046 180-as telefonon). Vasárnap a református templomban 11 órától házasságheti záró istentisztelet. A szertartás keretében köszöntik a házastársakat. VARGYASON ma az unitárius imateremben 19 órától Hivatás, szerelem, házasság – Nyitrai Mózes és Nyitrainé Deák Berta első unitárius lelkész házaspár élete – Makkai-Ilkei Ildikó unitárius lelkész (Bencéd) előadása. Házigazda: Ilkei Árpád unitárius lelkész (Vargyas). FELSŐRÁKOSON vasárnap az unitárius templomban 11 órától házasságheti istentisztelet. A szertartás keretében köszöntik a kerek évfordulójukat ünneplő házaspárokat.

Kiállítás EMŰK. Vass Tamás (1942–1988) grafikusművész kiállítását nyitják meg ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központ földszinti kiállítóterében. A tárlatlátogató közönséget Bordás Beáta, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője köszönti, megnyitóbeszédet mondanak Portik Blénessy Ágota művészettörténész és Salat Csaba kurátorok.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A kamarateremben ma és szombaton 19 órától Kovács Dominik–Kovács Viktor: Jégtorta című darabját játssza a társulat. Rendező: Szilvay Máté, korhatár: 16+. Jegyek a központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro honlapon válthatók. KOVÁSZNA. Ma 19 órától a Csíki Játékszín első ízben lép fel Kovásznán a Városi Művelődési Központban a Kilencvenegy című elő­adással. Rendező: Bartalis Gabriella. Az előadásra érvényesek a megvásárolt színházbérletek, de szabadeladásban is lehet jegyet váltani a jegypénztárban 30 lejért. ANDREI MUREȘANU SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi román színház e heti játékrendje a TAM színháztermében: 17-én, szombaton 18 órától Yann Verburgh: La Ronde, rendező: Eugen Jebeleanu; 18-án, vasárnap 17 órától Doru Vatavului: Sakura Sandwich, rendező: Irisz Kovács.

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi stúdió­teremben ma 11 és 13 órától az Önarckép bábbal című egyéni előadást játsszák. Rendező: Palocsay Kisó Kata. Ajánlott életkor: 14+. Helyet foglalni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél. Jegyár: 10 lej/fő.

Hírdetés

Zene LECKEHANGVERSENY. Ma 12 órától magyar nyelvű leckehangversenyre kerül sor Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében. A Georgius és a Csíki Kamarazenekar soron következő leckehangversenye igazi csemegének ígérkezik kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Koncertmester: Veress Csaba, narrátor: Adorján Csaba. Jegyek a városi kulturális szervezőirodában kaphatók 7 lejes áron. HANGVERSENYÉVAD. A bras­sói Euterpe Szimfonikus Zenekar egy kivételes koncerttel lép fel Szentgyörgyön a 2023/2024-es hangverseny­évad keretében. Ma 19 órától a Tamási Áron Színházban tartott Tavaszi harmóniák című koncerten olyan neves előadókkal és szólistákkal találkozhat a közönség, mint Anda Pop (szoprán), Mario Carbotta (fuvola), Anton Niculescu (cselló), Bogdan Costache (hegedű). A zenekart Koicsiro Kanno nemzetközileg elismert japán karmester vezényli. Jegyek kaphatók a városi kulturális szervezőirodában és az eventim.ro oldalon 30, illetve 15 lejért (kedvezményes árú jegyek csak a jegyirodában vásárolhatóak).

Hitvilág NAGYBÖJTI VIRRASZTÁS. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébánia altemplomában nagyböjt idején minden péntekén 22 órától virrasztást tartanak, mely a reggel fél hétkor kezdődő hálaadó szentmisével ér véget. A Mária rádió csak az első pénteki és a nagypénteki virrasztásokat közvetíti élő adásban, a többi az eletalelekben.ro honlapon követhető. NŐSZÖVETSÉGI SZERETETVENDÉGSÉG február 18-án 16 órától a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség Tanácstermében. Meghívott előadó: Andorkó Rozália, aki Az olasz csizma szára, avagy minden út Rómába vezet címmel tart előadást.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán: ma 16.30-tól Emma és a fekete jaguár (magyarul beszélő) és Legeslegjobb barátok (románul beszélő), 18.15-től Szegény párák (román feliratos), 18.30-tól Semmelweis (magyar életrajzi filmdráma), 20.45-től Ferrari (magyarul beszélő), 21 órától Érdekvédelmi terület (román feliratos); szombaton: 11 órától Kacsalábon (magyarul beszélő), 11.15-től Little Eggs (románul beszélő), 15.30-tól Semmelweis (magyar életrajzi film­dráma), 16 órától Emma és a fekete jaguár (magyarul beszélő), 17.45-től Szegény párák (magyar feliratos), 18 órától Semmelweis (magyar életrajzi filmdráma), 20.15-től Argylle: A szuperkém (román feliratos), 20.30-tól Madame Web (magyarul beszélő); vasárnap: 11 órától Kívánság (magyarul beszélő), 11.15-től Little Eggs (románul beszélő), 15.30-tól A fiú és a szürke gém (magyarul beszélő), 16 órától Emma és a fekete jaguár (románul beszélő), 17.45-től Semmelweis (magyar életrajzi film­dráma), 18 órától Csábító leckék (román feliratos), 20 órától Argylle: A szuperkém (magyarul beszélő), 20.15-től Madame Web (román feliratos).

Táncház TÁNCHÁZ. Ma 21 órától kezdődik a táncház a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előcsarnokában. Táncoktatás, énekoktatás Erőss Judittal és Kovács Sárával, muzsikál a Heveder Banda és a Folker együttes. Házigazdák: Márton Edina Emőke és Márton Csaba. A belépés ingyenes.

Röviden KIBESZÉLŐ – SZÓLJ BELE AZ EU-BA! Ma 18 órától a baróti Rózsa vendéglőben Vincze Loránt európai parlamenti képviselővel tartanak közönségtalálkozót. Beszélgetőtárs Benedek-Huszár János, Barót polgármestere. JÉGDISZKÓ KÉZDIVÁSÁRHELYEN. A Deme László Műjégpályán ma 20 órától kezdődik a jégdiszkó. Várnak kezdőket és haladókat egyaránt. A belépőjegy ára 10 lej. WALDORF-HÍVOGATÓ. A Kézdi Waldorf Egyesület  szervezésében február 17-én, szombaton 10 órától az iskolába készülő gyerekeket és szüleiket várják ismerkedésre a Dr. Csiha Kálmán Református Kollégiumba.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön mától 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I.  gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 313 513). Szombaton és vasárnap napközben a bevásárlóközpontokban működő gyógyszertárakat lehet felkeresni. Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Ambrózia I. (0267 360 608), hétfőtől a Dózsa György utcai Ambrózia II.; Kovásznán szombaton 8–12 óráig a Vipera (0267 342 851), szombaton és hétfőn 9–14 óráig a Farmacom (0267 340 914); Baróton szombaton 9–13 óráig a Kossuth Lajos utcai Hermann (0745 822 449) gyógyszertár a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön ma 14–19 és szombaton 9–14 óráig a Sport utca 9/5D alatti Dental Centrum fogászaton telefonos egyeztetés alapján (telefon: 0743 455 556); szombaton és vasárnap 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »