Mi, hol, mikor?

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház e heti játékrendje: ma 19 órától a nagyteremben Kander–Ebb–Fosse: Chicago (rendező: Puskás Zoltán). Időtartam: 2 óra 30 perc (egy szünettel). Korhatár: 15+. ♦ 12-én, pénteken  és 13-án, szombaton 19 órától a nagyteremben (színpadra épített nézőtér) Pintér Béla – Darvas Benedek: Gyévuska, rendező: Hegymegi Máté; korhatár: 14+, időtartam: 1 óra 30 perc (szünet nélkül).

M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház január 14-én, vasárnap 19 órától a Háromszék Táncstúdióban A lecke című előadását játssza. Rendező-koreográfus: Arcadie Rusu; időtartam: 60 perc (szünet nélkül). JEGYEK a sepsiszentgyörgyi színház és az M Studio elő­adásaira a központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro honlapon válthatók. KOVÁSZNA. Január 10-én, szerdán 19 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata és az ugyancsak marosvásárhelyi Yorick Stúdió Bódi Attila: Lázadni veletek akartam című közös előadására kerül sor a Kovászna Városi Művelődési Központban. Az előadás a kovásznai színházbérlet harmadik darabja. Jegyek szabadeladásban is kaphatók 30 lejes  áron. Helyfoglalás, további információ munkaidőben a jegypénztárban vagy a 0762 674 516-os telefonszámon. SZÉKELY GÓBÉK. A csíkszentgyörgyi társulat Se éjjelünk, se nappalunk című előadásával lép fel Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében január 20-án 17 és 20 órától. Jegyek elővételben január 9-étől a Treff utazási irodában kaphatók kedden, szerdán és csütörtökön 16–17.30 óráig. Jegyár: 35 lej.

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Előadások januárban: 16-án, kedden 12 órától Sepsibükszádon, 17-én, szerdán 10 órától Sepsiszentgyörgyön a Mikes Kelemen Elméleti Líceuban, 18-án, csütörtökön 10 órától  Sepsiszentgyörgyön a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban tart szervezett hangszerbemutatókat az együttes zenekara. z Bemutatóval lepi meg közönségét az év első hónapjában a Háromszék Táncegyüttes. A társulat egy rendhagyó táncszínházi előadás létrehozására vállalkozik Ecce Homo – Íme az ember címmel, amelyet Farkas Tamás koreográfus álmodott színpadra Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulóján. A produkció Munkácsy festményeit kívánja egyedi módon feldolgozni, egyrészt a festőgéniusz életútjának egy-egy karakteres elemét felhasználva, másrészt 21. századi, kortárs gondolattal társítva a képzőművészeti alkotások jelentéstartalmát, mondanivalóját, üzenetét. A bemutatóra január 29-én, hétfőn 19 órakor kerül sor a Háromszék Tánc­stúdióban, további elő­adások: 30-án, kedden és 31-én, szerdán 19 órától ugyanott. Az előadásokra jegyet a központi jegyirodában vásárolhatnak az érdeklődők. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőn és szerdán 8–16, kedden és csütörtökön 8–18, pénteken 8–15 óráig, valamint előadások előtt egy órával.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi ma zárva tart. A keddi program: 16.15-től A fiú és a szürke gém (román feliratos), 16.30-tól Kacsalábon (magyarul beszélő), 18.15-től Napóleon (magyarul beszélő), 18.30-tól Wonka (román feliratos), 20.45-től Cicaverzum (magyar romantikus vígjáték), 21 órától Hulló levelek (román feliratos); szerdán: 16.15-től Az első igazi karácsony (románul beszélő), 16.30-tól Katicabogár és Fekete Macska kalandjai (magyarul beszélő), 18.15-től Tati part-time (román vígjáték), 18.30-tól Elfogy a levegő (magyar film­dráma), 20.15-től Ferrari (román feliratos), 20.30-tól Imádlak utálni (román feliratos); csütörtökön: 16.15-től A fiú és a szürke gém (magyarul beszélő) és Katicabogár és Fekete Macska kalandjai (románul beszélő), 18.15-től A mi kocsmánk (román feliratos), 18.30-tól Aquaman és az elveszett királyság (román feliratos), 20.30-tól A győztes gól (magyarul beszélő), 20.45-től Eszeveszett küldetés (magyarul beszélő).

Hitvilág LELKI FELTÖLTŐDÉS ANYÁKNAK. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia nagytermében ma 18 órától az év első meghívottja Bajcsi Tibor, aki Babonaság és valóság címmel tart előadást. Napjainkban a kisbabáknál elég sokan használják a piros karszalagot vagy bármit, ami piros, igézés ellen. Meg is köpdösik. De mi ez pontosan? Mit jelent a mindennapi életben? Szükséges vagy ártalmas az életünkben? Ezekre és hasonló kérdésekre ad választ az előadás, amelyre a belépés ingyenes. APA-LÁNYA NAP. A Családpásztor Evangelizációs Szolgálat és a Szent Gellért Alapítvány apa-lánya lelki napot szervez január 13-án, melynek ez alkalommal a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia ad otthont. A mottó, amely köré a lelki nap eseményei szerveződnek: Konfliktusaink feloldása a megbocsátás által. Hogyan írjuk újra a múltat? További információk és regisztráció a csaladpasztor.com/apa-lanya-lelkinap-1 címen. ÉLET A LÉLEKBEN SZEMINÁRIUMOK. Január 18-án 18 órakor a felsőtorjai római katolikus templomban, január 22-én 19 órakor a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián kezdődik a kilenchetes Élet a Lélekben Szentlélek-szeminárium. Ez a lelkigyakorlat azok számára ajánlott, akik meg szeretnének újulni vagy erősödni hitükben, s vágynak a Szentlélek teljesebb működésére életükben. A szemináriumon a fő munkát Isten Lelke végzi, de elvégzéséhez szükséges a kitartás, az őszinteség, a bátorság és a hajlandóság a közösségi életre. Ugyanakkor ez a lelkigyakorlat segíthet, hogy teljes szívvel éljük az evangéliumot, Istennel bensőséges kapcsolatban legyünk és a hitben növekedjünk. Mindenkit várnak, aki meg akarja tapasztalni a hit elevenségét, a Jézussal való élet örömét és Isten közelségét, irgalmát és szeretetét. Jelentkezni a helyszínen lehet a kezdés időpontján.

Hírdetés

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 13 órától Szeretetláng rózsafüzér, 13.20-tól zenés köszöntő, 14.40-től és 17 órától imaszándékok fogadása, 15 órától Irgalmasság rózsafüzér, 17.15-től Örvendetes rózsafüzér, 18 órától szentmise Hargitafürdőről, 18.50-től A hét plébániája, 19 órától Úrangyala, 19.30-tól műsorismertető, 19.35-től esti mese, 19.40-től Zsolozsma – esti dicséret, 21.25-től Effata, nyílj meg!

Röviden ÁRAMSZÜNET. Kézdialmáson, Csomortánban, Esztelneken és Kézdiszárazpatakon ma és kedden 9–13 óráig szünetel az áramszolgáltatás. Bővebb információ a 0267 929-es  vagy a 0800 500 929-es zöldszámon. A TEGA RT. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a hulladék­lszállítási illeték előre törlesztése esetén egész évre 10 százalékos kedvezményben részesülnek, hat hónapos előtörlesztés esetében pedig 5 százalékos kedvezményt nyújt a köztisztasági vállalat. Fizetni az Ág utcai székhelyen, a díjbeszedőknél, a Pago alkalmazásból, az un-doi és a PayPoint fizetőpontoknál, valamint a tega.ro honlapon lehet – ez utóbbihoz regisztráció szükséges (a papíralapú számlákon feltüntetett adatok alapján). Aki valamilyen fizetési nehézségbe ütközik, kérhet segítséget a 0267 301 123-as telefonszámon. • A köztisztasági vállalat kéri sepsiszentgyörgyi ügyfeleit, hogy a karácsonyfákat a gyűjtőponti kukák közelében helyezzék el – innen a Tega munkatársai elszállítják azokat. Magánházak esetében a hulladék­elszállítás napján viszik el a karácsonyfát, az ügyfeleket arra kérik, hogy a hulladékkal együtt tegyék ki a fenyőt is.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I. gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 313 513). Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Dr. Max (0752 168 734) gyógyszertár a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465).

Ösztöndíj nagycsaládos gyerekeknek A Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete már ötödik éve rendszeresen segíti ösztöndíjjal a nagycsaládból származó diákokat. Ha ti is hárman vagy annál többen vagytok testvérek, és van köztetek olyan, aki a szülők lakhelyétől eltérő településen tanul, bátran pályázzatok a Tündérvár-ösztöndíjra: pályázhatnak IX–XII. osztályosok (szakiskolások is!) és egyetemisták február 9-éig.  A pályázat megírása kb. fél órát igényel. Részletek a tundervar.sic.hu honlapon.

Ringató Sepsiszentgyörgyön Január 11-én, csütörtökön 10–11 óráig a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban családi programot szerveznek, ahol a felnőttek és a gyerekek egyaránt élményhez jutnak. A Ringató Magyar Örökség-díjas zenei nevelési módszer, mely kisgyerekeknek és szüleiknek szól énekes-játékos foglalkozás formájában, s amely által épül a gyermeki lélek, erősödik a családi összetartozás.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »