Berta Tibor tábori püspök megáldotta a felújított veszkényi plébániaépület új közösségi tereit

Berta Tibor tábori püspök megáldotta a felújított veszkényi plébániaépület új közösségi tereit

Április 28-án, vasárnap átadták, majd Berta Tibor tábori püspök megáldotta a Győr-Moson-Sopron vármegyei Veszkény község római katolikus plébániájának felújított épületét, az abban kialakított új közösségi tereket. A beruházás a Magyar falu program keretében valósult meg.

Az ünnepi beszédet követően Berta Tibor katolikus tábori püspök áldotta meg a felújított plébánia épületét, majd a község Keresztelő Szent Jánosnak szentelt templomában bérmálással egybekötött szentmisét mutatott be.

Szomorú tény, hogy Magyarországon – de a világon máshol is – évtizedek óta paphiánytól szenvednek a keresztény közösségek, a falusi plébánia épületek pedig nagy számban üresen állnak – fogalmazott köszöntőjében Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője. – Ezért döntött úgy Magyarország kormánya, hogy a Magyar falu program keretében forrást biztosítanak az üresen álló plébániai épületeket felújítására, új közösségi terek kialakítására.

Hírdetés

A politikus ismertette: a Magyar falu program keretében 2019-től ezerháromszáz plébánia- és parókiaépületét újítottak fel. A program részeként Győr-Moson-Sopron vármegyében hatvan plébániaépületet újítottak fel, így Veszkényben is, ahol két pályázati körben valósult meg a beruházás.

Forrás és fotó: MTI

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »