Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

M STUDIO. Ma 19 órától a Háromszék Táncstúdióban Morix 508. Rendező-koreográfus: Simona Deaconescu, időtartam: 45 perc, szünet nélkül ♦ Szeptember 27-én, szerdán 21 órától az egykori Bodok Szálló parkolójában Fire Flow. Rendező-koreográfus: Andrei Oțetaru, időtartam: 30 perc. Jegyek a biletmaster.ro oldalon és a központi jegyirodában kaphatók. ÖNÁLLÓ EST. Sepsiszentgyörgyre érkezik Csányi Sándor Jászai Mari-díjas színész a Hogyan értsük félre a nőket 2. című önálló estjével. Az előadásra ma 19 órától a Tamási Áron Színházban kerül sor. A jegyvásárlás online történik a bilete.ro oldalon. KÍSÉRLETI ELŐADÁS. Csendsötét címmel Oproiu Nicolette előadása Kiss Tibor Noé Beláthatatlan táj című kötete alapján szeptember 22-én 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ nagytermi stúdiójában látható. Jegyár: 20 lej.

Tánc A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES szeptember 20-án, szerdán 19 órától nyitja meg új évadát. Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban a Hazától hazáig című elő­adást játsszák, melyet másnap, 21-én a baróti közönség is megtekinthet 19 órától a Városi Művelődési Házban. Jegyek a városi jegyirodában kaphatók.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi ma zárva tart. A keddi műsor: 16.30-tól Dzsungel-mentőakció 2.: A világ körül (románul beszélő), 17 órától Bazi nagy görög lagzi 3. (román feliratos), 18.15-től F*cking Bornholm (román feliratos), 18.45-től Miután annyi minden történt (magyarul beszélő), 20 órától Oppenheimer (román feliratos), 20.30-tól ABBA: A film (román feliratos); szerdán: 16.45-től Az oroszlánkirály (románul beszélő), 17 órától Dzsungel-mentőakció 2.: A világ körül (magyarul beszélő), 18.30-tól Miután annyi minden történt (román feliratos), 18.45-től Szeánsz Velencében (magyarul beszélő), 20.30-tól Bazi nagy görög lagzi 3. (magyarul beszélő), 20.45-től Az apáca 2. (román feliratos); csütörtökön: 16.15-től Dzsungel-mentőakció 2.: A világ körül (románul beszélő), 16.30-tól Az oroszlánkirály (magyarul beszélő), 18 órától Szeánsz Velencében (román feliratos), 18.30-tól Megtorlás (magyarul beszélő), 20 órától Oppenheimer (magyarul beszélő), 20.30-tól Barbie (román feliratos).

Máté Bence természetfotós előadásai Máté Bence világhírű természetfotós előadásai zárják a Vértelen vadászat című nagyszabású kiállítást, melyet szeptember 24-ig láthat a közönség Sepsiszentgyörgy főterén. A fotós öniróniával tűzdelt, érdekes, humoros elő­adásokat ígér, amelyek tanulságos és egyben vidám élményt nyújtanak az egész családnak szeptember 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap 19 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Jegyeket személyesen a városi jegyirodában (kizárólag készpénzfizetéssel) vagy online az eventim.ro oldalon lehet vásárolni 30 lejért. Diákok és nyugdíjasok kedvezményesen, 15 lejért válthatnak jegyet kizárólag a városi jegyirodában.

Hírdetés

Hímzőtábor Sepsiszentgyörgyön A sepsiszentgyörgyi Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör napközis hímzőképzést szervez tábor formájában kezdőknek és haladóknak szeptember 25–29. között naponta 9–17 óráig a belvárosi római katolikus plébánia (Kós Károly út 6. szám) Márton Áron Konferenciatermében. A tábort megnyitja Vinkler Aurélia Aranka szakkörvezető, hímző, népi iparművész. Előadó-oktató: Illés Károlyné hímző, népi iparművész, a népművészet mestere és Káldi Ágnes hímző. A résztvevők tanulnak szabad rajzú udvarhelyi és baranyai gyapjú-öltéstechnikákat, mintatervezést kivetítéssel összekötve, minták rátevését drukkolással alapanyagra, valamint hímzések szakszerű alkalmazását textíliákra. A foglalkozáshoz szükséges textilanyagok és egyéb kellékek a helyszínen beszerezhetők-megvásárolhatók. Napi közös ebéd térítés ellenében igényelhető. Mivel a helyek száma korlátozott, előzetes bejelentkezés szükséges. Bejelentkezni, érdeklődni Vinkler Aurélia Arankánál lehet a 0727 273 056-os telefonon vagy messengeren szeptember 19-ig.

Képernyő RTV1. Ma 15 órától: Versfaragónak tartja magát Ferencz Imre író, szerkesztő, publicista, a csíkszeredai Hargita, majd Hargita Népe napilap volt munkatársa, aki a napokban tölti be 75. életévét. „A vers nyelvből faragott-formált szobor. A versírásnak és a szobrászkodásnak köze van egymáshoz, de maradjunk inkább annál, hogy nekem mindkettőhöz közöm van” – vallja. Érdekes pályájáról, verseiről, újságírásról és az életútjáról 2019-ben hargitafürdői nyaralójában készült riport. • Fények és színek – A XI. Kolozsvári Magyar Napok alkalmával megnyílt, Erdély festészete a két világháború között című kiállítás újszerűsége a jellegzetes erdélyi stílus, három domináns irányzat  kiemelésében rejlik. A művek jelentős részét a Németországban élő dr. Böhm József gyűjteménye képezi, amelyet a Maros Megyei Múzeum és a Kolozsvári Művészeti Múzeum tulajdonában lévő festmények egészítenek ki. Tárlatvezető Murádin Jenő művészettörténész. • Régi malmok Erdélyben (3. rész).

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 13 órától Szeretetláng rózsafüzér, 13.20-tól zenés köszöntő, 14.40-től és 17 órától imaszándékok fogadása, 17.15-től Örvendetes rózsafüzér, 18 órától szentmise közvetítés, 18.50-től A hét plébániája, 19 órától Úrangyala, 19.30-tól műsorismertető, 19.40-től Zsolozsma – esti dicséret. Honlap: mariaradio.ro.

Röviden VÍZELZÁRÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy Sepsiszentgyörgyön szeptember 19-én, kedden 8–15 óráig javítási munkálatok miatt a következő utcákban szünetel az ivóvízellátás: Hóvirág, Varga Nándor, Diószeghy László, Lósy-Schmidt Ede, Millennium, Világlátó, Cserey Jánosné, András Sámuel, Szabédi László, Mikszáth Kálmán, Ion Luca Caragiale, Visky Árpád, Farkasverem, Ibolya, valamint a Vadász és az Akácos utcában a Hóvirág utcával való kereszteződéstől az erdő felé tartó szakaszokon. KALANDVONAT. Szeptember 19-ig szünetel a Sepsi Tour kalandvonat sugásfürdői és városi járata. Szeptember 20-tól a kisvonat a megszokott menetrend szerint hívja újabb kalandokra a kicsiket és nagyokat. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Dálnokon, kedden Nagyborosnyón és Kisborosnyón, szerdán Cófalván, Várhegyen, Lécfalván és Feldobolyban, csütörtökön Nagypatakon, pénteken Zágonban. Az üve­gért 5 kilónként egy félliteres sört adnak.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Császár Bálint utcai Farma-Line I. gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0367 412 103). Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Ambrózia I. (0267 360 608) gyógyszertár a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465).

Szűrővizsgálat Illyefalván Az illyefalvi Pető Fejlesztő- és Képző Központban szeptember 25-én délelőtt ingyenes szűrővizsgálatra kerül sor központi idegrendszeri károsodással élő csecsemők, gyermekek és felnőttek számára. A rendelésen szeretettel várnak minden olyan gyereket, akinél születés előtt, közben vagy utána oxigénhiányos állapot lépett fel, agyvérzést kapott vagy nyílt gerinccel született és ennek következtében mozgáskárosodás alakult ki. Várnak továbbá olyan gyerekeket és felnőtteket is, akiknek stroke, koponyasérülés miatt van mozgáskárosodásuk. Azok a felnőttek is jelentkezhetnek a vizsgálatra, akik Parkinson-kórban és sclerosis multiplexben szenvednek. A vizsgálat lényege az, hogy felmérjék a jelentkezők állapotát, és döntés szülessen arról, hogy a konduktív pedagógia módszerével fejleszthetők-e. A rendelés eredménye után a konduktorok csoportokat alakítanak ki, és háromhetes fejlesztő programon vehetnek részt a kiválasztott betegek Illyefalván szeptember 25. és október 13. között. A szűrővizsgálaton előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni, melyet a 0724 266  020-as telefonszámon tehetnek meg.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »