Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Április 13-án és 14-én 19 órától a Háromszék Tánc­stúdióban bemutatják az Élni fogunk szabadon – Petőfi 200 című folklórműsort Ivácson László rendezésében. A produkció Petőfi Sándor erdélyi kötődésére épül. Az előadásokra a központi jegyirodában lehet jegyet váltani hétfőn és szerdán 8–16, kedden és csütörtökön 8–18, pénteken 8–15 óráig, valamint elő­adások előtt egy órával. Telefon: 0267 312 104.

Zene NAGYPÉNTEKI KONCERT. A sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai református gyülekezetben a 18 órai áhítat után a Pro Musica Kamarakórus Deák-Bárdos György Parasceve című művét adja elő. Karmester: Sipos Zoltán. HÚSVÉTI KAMARAKONCERT. A kézdivásárhelyi református templomban április 7-én, pénteken 19 órától a Tiberius Vonósnégyes, Beder Imre és a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia előadja Joseph Haydn Krisztus utolsó hét szava a keresztfán című művét.

Kiállítás MAGMA KORTÁRS MŰVÉSZETI KIÁLLÍTÓTÉR. A Művészetek Háza Veszprémmel közösen és párhuzamosan rendezett Utolsó helyetti pillanat című kiállítás még április 10-ig látogatható a sepsiszentgyörgyi Magmában.

Mozi A sepsiszentgyörgyi MŰVÉSZ MOZI műsorán ma: 16.15-től Nyuszisuli – A húsvét-mentőakció (magyarul beszélő) és 16.30-tól románul beszélő, 17.45-től John Wick: 4. felvonás (magyarul beszélő), 18 órától Dungeons and Dragons: Betyárbecsület (román feliratos), 20.30-tól A tökéletes vacsora (magyar feliratos), 20.45-től A pápa ördögűzője (román feliratos).

Hírdetés

Bábszíház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. A Ha Szent György lehetnék… című zenés, maszkos bábjátékot játsszák ma 18 órától és április 6-án, csütörtökön 10 és 12 órától Sepsiszentgyörgyön a Cimborák Bábszínház stúdiótermében (ajánlott életkor: 6+). Érdeklődni, jegyet foglalni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél. Jegyet váltani az előadások előtt fél órával a helyszínen lehet. Egy jegy ára 10 lej.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6 órától Reggeli csendesség Kertész Máriá­val, 6.10-től reggeli ima, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret a karmelita nővérekkel, 6.40-től Szeress ma jobban, mint tegnap – Gyökössy Endre, 6.45-től A nap evangéliuma, ima a hivatásokért, 7 órától szentmise a nagyváradi székesegyházból, 7.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 8 órától Ébredjen a Mária Rádióval!, 9 órától Görgényi Tünde szerkesztőasszisztens és önkéntes munkatársai fogadják az imaszándékokat, 9.15-től Fájdalmas rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi ima­óra. Honlap: mariaradio.ro.

Hitvilág NAGYHETI GYÓNTATÁS. A sepsiszentgyörgyi állomási Szent Benedek-templomban ma 15–17 óráig lesz gyónási lehetőség. UNITÁRIUS TEMPLOM. A sepsiszentgyörgyi unitárius templomban nagyheti áhítatot tartanak esténként 18 órától. Április 7-én, pénteken 18 órától nagypénteki istentiszteletre várnak mindenkit; 9-én, vasárnap 11 és 18 órától lesz úrvacsoraosztással egybekötött ünnepi istentisztelet, 10-én, hétfőn 11 órától kezdődik az úrvacsoraosztással egybekötött ünnepi isten­tisztelet. SZENT JÓZSEF-TEMPLOM. A sepsiszentgyörgyi központi katolikus templomban nagycsütörtökön 9 órától kezdődik a keresztút, 19 órától szentmise. Csütörtökön, pénteken és szombaton nem lesznek reggel szentmisék. Nagypénteken 9 órától keresztút, 18 órától szertartás. Nagyszombaton 9 órától lamentáció. A templom egész nap nyitva lesz, hogy aki a szent sírnál szeretne imádkozni, elcsendesedni, megtehesse. Oltáriszentség nem lesz kitéve, s nem lesz szentmise. Szenteltvizet csak a húsvéti vigília után tudnak hazavinni. Nagyszombaton 21 órától feltámadási körmenet. Húsvétvasárnap 10, 12 és 18 órától lesznek szentmisék a templomban. KRISZTUS KIRÁLY-TEMPLOM. Nagycsütörtökön 18 órától szentmise az utolsó vacsora emlékére. Nagypénteken 17 órától keresztút, 18 órától Urunk szenvedésének ünneplése (a szent sírnál gyűjtött adományokat a Szentföld javára ajánlják), 22 órától éjszakai virrasztás, melyet a Mária Rádió élőben közvetít. Nagyszombaton 7 órától szentsír-látogatás a beosztott program szerint. Húsvét vigíliájának szertartása 20 órakor kezdődik (kérik, vigyenek gyertyát, de a templomnál is vásárolhatnak). Húsvétvasárnap a szentmisék 9, 11 és 18 órától lesznek. KÖZÖS ÉTELSZENTELÉS. Sepsiszentgyörgy főterén április 9-én, húsvétvasárnap 7.30 órakor közös ételszentelésre kerül sor a Mert Egyesület, a Székely Polgári Egyesület, a Krisztus Király-plébánia, a Szent József-plébánia, a Szent Benedek-plébánia, a Szent Gellért-plébánia és az őrkői Mária, Világ Királynője-plébánia szervezésében. Aki teheti, öltözzön népviseletbe a ceremóniára, adják meg így is az ünnep méltóságát.

Nyílt nap a Pinocchio Napközi Otthonban Április 12-én és 13-án nyílt napokat tartanak a sepsiszentgyörgyi Pinocchio Napközi Otthonban azon szülőknek és gyerekeiknek, akik szeptembertől kezdenék a kiscsoportot. 12-én, szerdán a művészetek és a tánc napja témakörben körjátékok, mondókák, rajz-festés, míg 13-án, csütörtökön, a mese napján a mese és bábszínház áll a középpontban. A tevékenységeket naponta 9.30–11 óráig tartják. Ezekre az alkalmakra várják a szülőket és gyerekeket. A 2023/2024-es tanévben a Pinocchio Napközi Otthon két napközis csoportot tervez a magyar tagozaton: egy hagyományos és egy katolikus opciójú csoportot, valamint két napközis csoportot a román tagozaton.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I. gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 313 513). Kézdivásárhelyen ma a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) gyógyszertár a szolgálatos.

Röviden JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsot igénylőket. HUMORPINCE ÉS CSEREBERE KLUB. A gyűjtőket ma 16 órától a Cserebere Klubba, a humorkedvelőket, kikapcsolódni vágyókat 18 órától a Humorpincébe várják a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Angyaloson és Fotosmartonoson, csütörtökön Kökösben és Kökösbácsteleken. Az üvegért 5 kilónként egy félliteres sört adnak. FOTÓKÖR. Április 6-án, csütörtökön 17 órától a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár pincéjében várják mindazokat, akik szeretnék bővíteni fotózási ismereteiket. A fotókört Nagy Lajos nemzetközileg is elismert fotóművész vezeti. Téma: virágfotózás. A fotókörre jelentkezni folyamatosan lehet a helyszínen, a foglalkozás ingyenes. HÚSVÉTI PROGRAM A KÖNYVTÁRBAN. A húsvéti ünnepekre való tekintettel a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár április 7. és 10. között zárva tart a közönség számára. Várják olvasóikat április 11-től, keddtől.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »