Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Zene

Móser Ádám harmonikaművész zenéje attól egyedi, hogy rendhagyó összeállításban ötvözi a zenei stílusokat, ezáltal világszinten egyedülálló hangzásvilágot érve el. Zenéjének központi gondolata az improvizáció szabadsága. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zene, klezmer keveredik kísérleti, kortárs, szabadzenei elemekkel. Olyan nagy előadókkal játszott együtt, mint Ágoston Béla, Frank London (NYC, USA), Miqueu Montanaro (FR), Vents d’Est (FR-HU), Víg Mihály, The Khat (ISR), Tania Vinokur (ISR), Eleonor Weil (NYC, USA). Emellett színházi zenész, zene­szerző. KONCERT A KULTÚRPARKBAN. A színház, költészet és zene egymásra hatásából létrejövő kultúrcsemegével várják az érdeklődőket Sepsiszentgyörgyön augusztus 5-én, pénteken 19 órától a KultúrParkban. A Transylvanian Bú Boys együttes Jack Cole dalaiból című produkciója Kovács András Ferenc Jack Cole daloskönyve című kötetének alapján született, amelyet először 1997 decemberében láthatott-hallhatott a közönség. A koncertre egy jegy 20, illetve 10 lej, elővételben a városi kulturális szervezőirodában, az esemény kezdete előtt egy órával a helyszínen lehet megvásárolni.

Kiállítás SZÉKELY NEMZETI MÚZEUM. Albert Levente képzőművész Metaformák című kiállítása szeptember 8-ig látható Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes székhelyén, a Lábas Házban. Nyitvatartás: hétköznapokon 9–16, csütörtökön 9–19, hétvégén 10–14 óráig. EMŰK. Incze Mózes (sz. 1975) baróti születésű festőművész kiállítása szeptember 24-ig tekinthető meg a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban. Nyitvatartás: keddtől péntekig 10–18, szombaton 11–18 óráig. VARÁZSMŰHELY. Sepsiszent­györgyön az Erdélyi Művészeti Központban augusztus 6-án, szombaton 11 órától a földszinti kiállítóterekben a Mohy Sándor-kiállításhoz kapcsolódóan meseolvasással, interaktív játékokkal, agyagozással várják a Va­rázsműhelybe a 4–6 éves gyermekeket. Augusztus 9-én, kedden 11 órától a 7–10 éves gyerekek számára szerveznek tevékenységeket.

Mozi MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi mozi műsorán ma: 16 órától Lightyear (magyarul beszélő), 16.15-től DC Szuperállatok ligája (románul beszélő), 18 órától A gyilkos járat (magyarul beszélő) és 18.15-től román feliratos, 20.45-től Alcarràs (román feliratos), 21 órától Thor: Szerelem és menny­dörgés (román feliratos). KERTMOZI. Sepsiszentgyörgyön a KultúrParkban augusztus 5-én, pénteken 21.30-tól az István, a király székelyföldi nagyprodukció werkfilmjét vetítik. Az 57 perces film nyomon követi a nagy sikerű előadás létrejöttét. A vetítést követően közönségtalálkozóra kerül sor a produkció szereplőivel, producerével és gyártásvezetőjével. A belépő 10 lejbe kerül, a helyszínen lehet megvásárolni.

Hírdetés

Erdővidéki bányásznapok Barót város önkormányzata és a városi művelődési ház az erdővidéki szénbányászat elindításának 150. évfordulóján, augusztus 6-án és 7-én nosztalgia-bányásznapot szervez Baróton a Nagyerdő alatti Városligetben. * Szombaton ünnepi felvonulással és megnyitóval kezdődik a rendezvény az Erdővidéki Egyesített Fúvószenekar közreműködésével, megtartják az Erdővidéki Néptánctalálkozót, fellép a Maros Művészegyüttes, a Classical Singers, dokumentumfilm-vetítésre kerül sor, bemutatják a 150 éves a szénbányászat Erdővidéken című könyvet, utcabált tartanak a Harmony Banddel, a nap során sportprogramok zajlanak. * Vasárnap az ökumenikus istentiszteletet követően autóbuszos körút Erdővidéki bányászemlékek megismerésére, gyermek- és ifjúsági műsorok a Mozaik és Syncron tánccsoport, a Háttérzaj együttes részvételével, főzőverseny, és sor kerül az első Erdővidéki Rocktalálkozóra is. Fellépők: P. Mobil (HU), TransylMania és FlashBack (Barót), House of Pioneers (Sepsiszentgyörgy).

Még lehet jelentkezni az idei Sportnapokra A sepsiszentgyörgyi Sportnapok szervezői felhívják az egyesületek és szervezetek figyelmét, hogy közeledik a rendezvény jelentkezési határideje, amely augusztus 15. Aki szeretne részese lenni az idei eseménysorozatnak, a [email protected] címre kell beküldenie a regisztrációs ívet. Ugyanide várják azok jelentkezését is, akik idén először kapcsolódnának be a háromnapos sportrendezvénybe. További tájékoztatásért keressék a szervezőket e-mailben vagy hívják a 0744 757 088-as telefonszámot. (t)

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Császár Bálint utcai Farma-Line I. (telefon: 0367 412 103); Kézdivásárhelyen ma az Állomás utcai Help Net (0737 899 825) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Aldobolyban és Sepsiszentkirályban, pénteken Árapatakon gyűjti a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat, régi bútorokat, matracokat, gumiabroncsokat stb. Az üvegszüret keretében 5 kg leadott üvegért fél liter sört adnak. A szelektív, illetve háztartási hulladékot a szokásos program szerint szállítják el. KIHELYEZETT FOGADÓNAP. Ráduly István, Kovászna megye prefektusa ma 12 órától meghallgatást tart a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatalban. Az audienciára a 0267 315 444-es telefonszámon lehet feliratkozni. ÁRAMSZÜNET. Sepsiszentgyörgyön ma 9 és 15 óra között szünetel az áramszolgáltatás az Andrei Șaguna utcában, a Kós Károly és a Vasile Goldiș utca közötti szakaszon; a Rózsa utcában a Váradi József és a Hajnal utca közötti szakaszon; a Hajnal utcában a Rózsa és a Szegfű utca közötti szakaszon; a Kós Károly utcában az Andrei Șaguna utca és a körforgalom közötti szakaszon; az Ág utcában a Bánki Donát és a Gyümölcsös utca közötti részen, illetve a Merkúr üzletben; a Váradi József utcában az 1-es tömbháztól a Fenyves utcáig tartó szakaszon. * Sepsiszentgyörgyön augusztus 5-én, pénteken 9 és 15 óra között szünetel az áramszolgáltatás a Kós Károly utcában az Andrei Șaguna utca és a körforgalom közötti szakaszon; az Ág utcában a Bánki Donát és a Gyümölcsös utca közötti részen, illetve a Merkúr üzletben. VÁSÁR. Sepsiszentgyörgyön augusztus 6-án és 7-én termelői és kézműves vásárt tartanak a főtéren, ahol többfajta, hagyományos módon elkészített élelmiszert, kézműves termékeket kínálnak. KERTKÖNYVTÁR. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár augusztus 12-éig keddtől péntekig 10 és 12 óra között várja Kertkönyvtárába mind­azokat, akik játszani, mesét hallgatni, olvasni, pihenni vágynak a székhely sarkánál lévő, csigalépcsős kis kertben. Esős napokon a kertkönyvtári programok elmaradnak. TRABANTOSOK TALÁLKOZÓJA. Kovásznán a Tündervölgyben augusztus 12–14. között tartják a 13. Trabant-találkozót Kovászna város önkormányzata és a DRE Racing Team szervezésében. Tudnivalókkal a 0743 176 168-as telefonszámon szolgálnak. MÓDOSUL A NYITVATARTÁS. A Közüzemek Rt. sepsiszentgyörgyi pénztáránál meghatározatlan ideig hétfőtől péntekig 11 és 14.30 óra között fogadják az ügyfeleket. Emlékeztetik a fogyasztókat, hogy vízszámláikat kifizethetik a Paypoint befizetési pontoknál, a PAGO alkalmazáson vagy a www.apacov.ro weboldalon is. ÖNKÉNTESEKET TOBOROZNAK. A nyári vakáció hasznos eltöltésére, az önkéntesség kipróbálására ajánl lehetőséget a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület. Fiatalok és felnőttek jelentkezését várják, akik szabadidejükben szívesen foglalkoznának a környezetükkel és bekapcsolódnának a Zöld Nap Egyesület mindennapi tevékenységébe. Bővebb információk: zoldnap.info/hogyan-toltsd-vakaci­od-hasznosan.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »