Mi Hazánk: ne hagyjuk, hogy Brüsszel döntsön a magyar pedagógusokról!

Dúró Dóra (Mi Hazánk) mai napirend előtti felszólalásában rámutatott: az alacsony keresetek miatt nem csoda, hogy pedagógushiány van Magyarországon, de a helyzet csak rosszabb lesz, mert a pedagógusok nagy része 50 év feletti. A kormány megvonja a sztrájkjogukat, megpróbálja elhallgattatni őket, de ettől még nem oldódik meg a helyzet – emelte ki. Hozzátette: emelni kellene a pedagógusok bérüket és biztosítani kellene az értékállóságukat.

Azt kérte, hogy a kormány ne hivatkozzon Brüsszelre, mert nincs rendben, hogy brüsszeli bürokraták döntenek arról, hogy a magyar pedagógusok hogyan élnek. Más kérdésekben harcolt a kormány Brüsszellel, most sem hagyhatja, hogy Brüsszel döntsön – jelentette ki.

Hírdetés

Rétvári Bence elmondta: a kormány tárgyal a pedagógusok szervezeteivel, mert szeretné, hogy minél jobb minőségű legyen a magyar oktatás, minél jobb legyen a diákok teljesítménye. Ezért fontos, hogy egyeztessenek, a kormány meg is tette, ami rajta múlt, és továbbra is így tesz – közölte.

Az államtitkár elfogadhatatlannak nevezte, hogy ha Brüsszelnek nem tetszik a kormány politikája, az országnak járó források visszatartásával fenyeget. A kormány a támogatások jelentős részét a pedagógusok béremelésére fordítaná, így ha a baloldal támadja a kormányt Brüsszelben és azt akarja elérni, hogy ne fizessék ki a Magyarországnak járó támogatásokat, azzal a pedagógusok béremelését akadályozza – magyarázta.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »