Mező Misi: Nem a határok szabják meg, hogy ki magyar

A május 31. és június 2. közötti torockói jubileumi Duna Napok kapcsán idézte fel élményeit az esemény korábbi fellépője, Mező Misi. A Magna Cum Laude frontembere magyarsággal kapcsolatos érzéseiről is beszélt.

„Nem a határok szabják meg, hogy ki magyar, vagy hol lehetsz magyar” – szögezte le Mező Misi a jubileumi Duna Napok alkalmából készített videóban. A korábbi években a Magna Cum Laude is zenélt az eseményen, amely mély hatással volt Mező Misire. „Alföldi fiúként megérkezni Torockóra, meglátni azt a hegyvonulatot, lenyűgöző volt” – mondta, kiemelve a település szépségeit és az ott élő emberek szeretetét. A tíz évre visszatekintő, a magyarlakta területeken élők összetartozását erősítő esemény korábbi résztvevője, a Magna Cum Laude együttes frontembere hozzátette, hisz abban, hogy a világban zajló embert próbáló történéseket, úgy tudjuk túlélni, hogy kezet nyújtunk egymásnak és összetartunk. „A történelem során már számtalanszor bebizonyosodott, hogy csak egymásra számíthatunk. Fontos, hogy az ember identitása, értékrendje rendben legyen”. Mező Misi azt is elárulta, nemzeti identitását a zene által leginkább a magyar Himnusz közben éli meg, amely „a mindent” jelenti számára.

Hírdetés

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. tizedik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Duna Napokat az Europa Nostra-díjas Torockón. A jubileumi év tiszteletére idén háromnapos eseményen május 31. és június 2. között kulturális programok és koncertek is várják a részvevőket. A nagy múltú erdélyi rendezvényen a Titán mellett a Bagossy Brothers Company, az Ismerős Arcok, a Kaláka, Pál István „Szalonna”, valamint Varga Miklós és Vikidál Gyula is fellép.

Összetartozunk! – Duna Napok május 31-június 2. között Torockón.

mtva


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »