Megvannak Az Év Dala 2022 cím várományosai

Megvannak Az Év Dala 2022 cím várományosai

Kialakult A Dal 2022 döntős mezőnye, nyolc versenydal a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával térhet vissza. 

Az Azt beszélik című dalé az év legjobb dalszövege. Szombaton kiderül, melyik lesz az év magyar slágere, és ki nyeri meg az online Akusztik Dalverseny fődíját. Jön A Dal 2022 fináléja a Dunán!

Hírdetés

Pádár Szilviát a Kismadár repítette közelebb „Az Év Dala 2022” címhez. A nézők Andelic Jonathan Jota Elhiszem még című dalát szeretnék újra hallani a március 12-i mindent eldöntő adásban. Még négy versenydal tér vissza szimfonikus változatban: Oláh Ibolya Nem adom el, a Third Planet Táncol a Világ, a Subtones Nem segít más, és az Anya Hegedűs Bori és Tempfli Erik előadásában. Szombaton újabb kihívás vár a versenyzőkre, ismét áthangszerelt és újragondolt verzióval kell bemutatniuk produkciójukat. A döntősöket a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri majd. A nyolc fellépőnek továbbra is három perc áll rendelkezésére, hogy bizonyítson és kivívja a zsűri elismerését, amellyel a legjobb négy közé juthat. A végső döntés a közönség kezében lesz. A szakmai zsűritől legmagasabb pontszámot kapó négy produkcióra szavazhatnak a nézők, amelyikre a legtöbb voks érkezik, az lesz 2022-ben az év magyar slágere.

Korábban Csarnai Borbála, Köteles Leander, Hujber Szabolcs, Szepesi Mátyás, Molnár Tamás és Kardos-Horváth János kapta meg ezt az elismerést. Még tart az online Akusztik Dalverseny. A közönség március 9-ig szavazhat A Dal 2022 élő show-jába került 40 produkció áthangszerelt változatára a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon. Egy IP címről 24 órán belül egy szavazat küldhető. A versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is bemutatkoznak március 7-én 21:15-től.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »