Megújult a templom és közösségi ház épült Balatonszőlősön

Megújult a templom és közösségi ház épült Balatonszőlősön

Megújult a templom és közösségi ház épült Balatonszőlősön. Az új épületet Udvardy György veszprémi érsek áldotta meg március 27-én.

A főpásztor beszédében méltatta az építkezésben résztvevőket, akiknek munkája mutatja, Isten országának jeleiként végezzük tevékenységünket. A közösséggel kapcsolatban – melyet személyesen is támogat – elmondta: támasz, erőforrás, biztonság, építi a jövőt. Ilyen a bencés közösség is, akik ellátják a település lelkipásztori szolgálatát.

Az érsek az áldás során azt kérte, hogy az Úr a betérők szívét fordítsa maga felé, teremtsen bennük jövő iránti bizalmat és nagy békességet. Ez a ház legyen a szeretet otthona.

Mihályi Jeromos tihanyi perjel ünnepi beszédében az Egyház építéséről, az örömhír hirdetéséről, a társadalom megújulásáról beszélt. Jelekké kell válniuk a szerzeteseknek és közösségeiknek a világ számára, az imádság és a munka harmóniájával. „Mi, tihanyi bencés szerzetesek is szeretnénk a Balaton-felvidéken, Veszprém megyében, Magyarországon, Közép-Európában a magyarság és minden keresztény ember számára jel lenni” – mondta.

Hírdetés

A perjel kiemelte mások mellett a veszprémi érsek támogatását, aki lehetőséget adott arra, hogy a tihanyi bencések megépítsék a közösségi házat. A templom és az udvar a Veszprémi Főegyházmegye tulajdona, az épület az érsekség tulajdonában szolgálja a közösséget.

A Tihanyi Bencés Apátság a Bethlen Gábor Alap pályázatán 12 millió forintot a templom festésére, tetőszerkezetének felújítására, 20 milliót a közösségi ház építésére nyert el. A településen teljesít szolgálatot Mihályi Jeromos, az apátság perjele.

Az ünnepi beszédek után szalagátvágással adták át az épületet.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »