Megújult a medgyesbodzási Szent István király-templom

Megújult a medgyesbodzási Szent István király-templom

A medgyesbodzási Szent István király-templomban május 14-én szentmisében emlékeztek az egy éve elhunyt néhai Varga Gábor polgármesterre. Ezt követően Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök megáldotta a felújított templomot.

A templom állapota megkívánta a felújítást, amire sokat vártak a helyiek. Néhai Varga Gábor polgármester és fia képviselőként is sokat dolgozott azért, hogy az épület kívül s belül megújulhasson. A munkákat el is kezdték 2021-ben.

A Szeged–Csanádi Egyházmegye területén a Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés elnevezésű felhívás keretében 14 település templomfelújítási pályázatát valósíthatták meg, közöttük volt a medgyesbodzási.

Kiss-Rigó László püspök a szentmisében megemlékezett a volt polgármesterről, akivel személyesen is sokat beszélgettek a felújításról. Szeretettel szolgálta a közösséget évekig Varga Gábor – mondta a püspök. – Ő is biztos örülne a végeredménynek. Sikerült befejezni a munkákat, köszönettel tartozunk mindazoknak, akik a forrást biztosították, akik a kivitelezést segítették. Az egész település javára készült el. Kívánom, hogy Isten áldása legyen a templomon s még inkább az egész településen, hogy összefogva, közösen tudjanak értelmes célokat elérni.

Az ünnep keretében Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke, valamint Varga Gábor polgármester is beszédet mondott.

Hírdetés

A polgármester felidézte az édesapjával közösen végzett településfejlesztő munkát: Sokan kétkedve fogadták azt a tervünket, hogy forrást szerezve, megoldást találva, de szorgalmazzuk templomunk felújítását. Kiss-Rigó László személyesen jött el s győződött meg arról, hogy nem lehet elodázni a felújítást. Büszke vagyok arra, hogy óvodánkat is átvette az Egyház. Itt, a szomszédban a parókia épülete is hamarosan megújulhat. De van még álmunk: szeretnénk egy gyönyörű óvodát. Ehhez remélünk támogatást – fogalmazott a település vezetője.

A templommegáldás és a szalagátvágás után a temetőben tartottak megemlékezést néhai Varga Gábor polgármester sírjánál.

Forrás: beol.hu; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Für Henrik / beol.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »