Vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

A Hertha BSC 2-1-re kikapott Dárdai Pál vezetőedző búcsúmérkőzésén a Vfl Osnabrück otthonában a német labdarúgó másodosztály vasárnapi utolsó fordulójában.

A fővárosiak a magyar tréner legidősebb fia, a magyar válogatott Palkó góljával ugyan az ötödik percben vezetést szereztek, a sereghajtó házigazdák fordítottak. Az Európa-bajnoki kerettag Dárdai Mártont a szünetben cserélte le édesapja, míg Bence ezúttal nem volt a keretben.
   
A Hertha így kilencedik helyen zárt a Bundesliga 2-ben, amelyből a St. Pauli és a Holstein Kiel jutott fel az élvonalba, míg a harmadik Düsseldorf a Vfl Bochum elleni osztályozón vívhatja ki élvonalbeli tagságát jövő csütörtökön, illetve május 27-én.
   

Hírdetés

A berlini klub szombaton jelentette be, hogy bár nem hosszabbítják meg a magyar szakvezető szerződését, amely a szezon végén lejár, de más szerepkörben marad a Herthánál, mert életre szóló klubtagságot kapott.
   
Dárdai játékosként 286 bajnoki mérkőzéssel a mai napig klubrekorder, edzőként pedig a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók. 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, majd az utánpótlásban tevékenykedett edzőként. A felnőtt csapatot először 2015 februárja és 2019 nyara, másodszor 2021 januárja és novembere között irányította.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »