Megtévesztéssel és fenyegetéssel kényszerítették áldozatukat prostitúcióra

Megtévesztéssel és fenyegetéssel kényszerítették áldozatukat prostitúcióra

A Fővárosi Főügyészség egy nő kizsákmányolása miatt emelt vádat két férfi ellen, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Hírdetés

A vádirat szerint egy 30 éves férfi 2021. első felében – álnéven – megismerkedett egy nővel, akiről tudta, hogy nincs munkája és a lakhatása sem megoldott, ugyanakkor korábban már dolgozott prostituáltként. Ezt kihasználva a férfi rávette a nőt, hogy ismét végezzen prostitúciós tevékenységet, annak bevételét pedig felezze meg a férfival. Ebbe a sértett belegyezett, így a férfi Budapestre vitte, ahol bemutatta egy másik – 27 éves – férfinak. Ezután a két férfi arra kényszerítette a nőt, hogy prostitúciós munkát végezzen és az abból szerzett bevételt teljes egészében adja át részükre.

Amikor a nő nem akarta megengedni, hogy róla a vádlottak a hirdetéshez szükséges fényképeket készítsenek, a 27 éves férfi őt megütötte, illetve mindkét vádlott többször megfenyegette.

A vádlottak a sértett kiszolgáltatott helyzetének fenntartása érdekében személyi okmányait elvették, meghagyták neki, hogy az általuk kijelölt lakásokat és bérelt szállószobát csak az engedélyükkel hagyhatja el, továbbá szolgáltatásainak és díjszabásának a részleteit is előírták számára.

A cselekménysort az szakította meg, hogy a nő 2021 májusában, miután másoktól eredménytelenül kért segítséget, telefonon végül a rendőrséghez fordult.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit vádiratában társtettesként rendszeres előny szerzése céljából, szexuális cselekmény végzése érdekében, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével vádolja. A főügyészség a vádlottakkal szemben fegyház-, valamint pénzbüntetés kiszabását és bizonyítható gazdagodásuk erejéig vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »