Megosztja az ellenzéket az Amerikából jött kampánytámogatás, fontos szervezet vizsgálódik

Megosztja az ellenzéket az Amerikából jött kampánytámogatás, fontos szervezet vizsgálódik

Hadházy Ákos szerint rossz húzás volt elfogadni a mintegy 2 milliárd forintnyi pénzt.

Már az Állami Számvevőszék vizsgálódik a tavaszi országgyűlési választás idején az ellenzéki kampányhoz érkezett külföldi támogatások ügyében – derül ki a Magyar Nemzet szerdai cikkéből.

A szervezet a pártoknál érdeklődve kívánja tisztázni, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett amerikai támogatást mire, hogyan használták fel. Magukról a pénzekről Márki-Zay Péter MMM-elnök maga beszélt korábban.

Az Állami Számvevőszék úgynevezett adatbekérőt is küldött a pártoknak és a szervezetnek.

A Magyar Nemzet megkérdezte az ügyben Hadházy Ákos független (korábban LMP-s, majd momentumos) országgyűlési képviselőt, aki azt mondta, az ő tanácsát az ellenzék soraiból ugyan nem kérte senki, de ő nem fogadta volna el a külföldi támogatást a kampányban, igaz, információk hiányában nem tudja megítélni, mennyire veszélyezteti a nemzetbiztonságot a külföldi támogatás ténye.

Korábban az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is napirendjére vette a kérdést, az eddigi vizsgálatokból annyi világos, hogy a Márki-Zay Péter-féle mozgalom 1,85 milliárd forintot kapott több részletben a tengerentúlról a Korányi Dávid vezette Action for Democracyn keresztül, a pénz nagy része nem maradt náluk.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »