Megölte az apját, majd a holttestet feldarabolta és kénsavba dobta

Megölte az apját, majd a holttestet feldarabolta és kénsavba dobta

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott 7 év börtönbüntetés súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki miután megölte édesapját, feldarabolta és a testrészeit kénsavba dobta. A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, azt azonban tagadta, hogy a holttestet feldarabolta.

Az ítélet szerint a vádlott az apjával régóta konfliktusos kapcsolatban volt. 2020. szeptember 13-án, este, apa és fia egy borsodi településen lévő lakásban italoztak, melynek során szóváltás alakult ki közöttük. A vita hevében a sértett megfogott egy kalapácsot és azzal fenyegetőzve közelített a fiához, aki ököllel arcon ütötte. Az ágyra eső apa kiejtette kezéből a kalapácsot, majd annak megszerzése érdekében dulakodtak. Végül a fiú a kalapáccsal fejen ütötte az apját, majd amikor észlelte, hogy a férfi még életben van, ismét nagy erővel fejen ütötte.

Hírdetés

A férfi internetes keresés eredményeként úgy határozott, hogy apja testét kénsavban fogja feloldani, ezért rendelt 100 liter kénsavat és egy 200 literes hordót. Ezt követően a holttestét több darabra vágta, majd a testrészeket a hordóba öntött kénsavba helyezte. A cselekményre úgy derült fény, hogy néhány nap elteltével a sértett eltűnése miatt a szomszéd értesítette a rendőrséget.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, azt azonban tagadta, hogy a holttestet feldarabolta.

A férfit a Miskolci Törvényszék emberölés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a férfi a védőjével a cselekmény erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettének minősítése érdekében, erre tekintettel pedig a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosításért bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben a védelmi fellebbezések elutasítását indítványozta.

A vádlott a cselekmény után végig higgadtan, tudatosan cselekedett, ezért az erős felindulásból elkövetett emberölés kizárható. Ahelyett, hogy segítséget kért volna, nyomban azon kezdett el gondolkodni, hogyan tudna a felelősség alól mentesülni, így az apja holttestét eltüntetni és az országot elhagyni. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a vádlott büntetlen előéletének túlzott jelentőséget tulajdonítva szabott ki az elsőfokú bíróság indokolatlanul enyhe büntetést, ezért indítványozta a büntetés jelentős súlyosítását.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »