Megoldják a műtétre várakozók tesztelését

Megoldják a műtétre várakozók tesztelését

Számítógépes programhiba miatt a napokban nem tudtak PCR-tesztet végezni a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház laboratóriumában, így az elmaradt és péntektől újraidőzített szemészeti és füll-orr-gégészeti műtétekre jelentkezők számára nem tudták biztosítani az ingyenes PCR-tesztet, ezt a legelsőknek ki kellett fizetniük egy magánlaboratóriumban – erősítette meg lapunk megkeresésére dr. Roșu Mátyás orvos igazgató. Elmondta: mihelyt a szoftverkiesést kijavítják, minden műtétre előjegyzett páciens részesülhet a térítésmentes tesztelésben.

Olvasói panasz nyomán érdeklődtünk az újraütemezett műtétek körüli helyzetről, ez alkalommal mondta el a megyei kórház orvos igazgatója, hogy csupán néhány napos átmeneti időszakról van szó, mivel az intézmény PCR-laboratóriumában szoftverhiba miatt nem tudták feldolgozni a mintákat, de amint helyreállítják, minden beutalt és előjegyzett, egy napos kezelésre, műtétre behívott beteg ingyenes tesztelésben részesül.

Hírdetés

A kórházvezető hangsúlyozta, tavaly több száz műtétet végeztek el az intéményben, de az egészségügyi minisztérium és az országos vészhelyzeti bizottság letiltotta a sürgősségi eseteken kívüli beavatkozásokat, jelenleg ezek újraütemezéséről van szó, de minden esetben a szakorvos dönt az elsőbbségekről. Elsőként az ortopédiai és a sebészeti műtétek számára nyitották meg a lehetőséget még tavaly késő ősszel, jelenleg a szemészeti és a fül-orr-gégészeti beavatkozások kerülnek sorra, és fokozatosan visszarendeződik a személyzet is, akiket korábban a fertőzöttek ellátásába vontak be – mondotta.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »