Megnyerte a mérkőzést, de pénzbüntetést kapott a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

Megnyerte a mérkőzést, de pénzbüntetést kapott a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága két halasztást követően szerdán döntést hozott a magyarellenesség miatt félbeszakított Sepsi OSK–FC U Craiova élvonalbeli bajnoki mérkőzés kapcsán.

Az illetékes szervezet úgy határozott, a sepsiszentgyörgyi csapat zöldasztalnál 3–0-ra megnyeri a bajnoki találkozót, az olténiai klub viszont a következő hat idegenbeli meccsét szurkolói nélkül játssza. Mindkét csapat pénzbüntetést kapott, a craiovai együttesnek 22 500 lejt kell befizetnie, míg a háromszéki alakulatot szervezői hiányosságok miatt 25 ezer lejre bírságolták. A Craiova vezetősége bejelentette, hogy fellebbez az ítélet ellen, az ügy pedig akár a Nemzetközi Sportdöntő Bíróság (TAS) asztalára kerülhet.

Hírdetés

A Sepsi OSK vezetősége üdvözli a döntést, amely szerint csapatuk zöldasztalnál megnyerte a mérkőzést. Hadnagy Attila ügyvezető igazgató és Kertész Dávid alelnök úgy fogalmazott, tudomásul vették az ítéletet, helyes döntés született, aminek rendkívül örülnek, ugyanis az illetékesek a szabályzatnak megfelelően jártak el, viszont a pénzbüntetéssel kapcsolatban a klubon belüli tárgyalást követően határoznak az esetleges fellebezésről.

Az ítélet után Adrian Mititelu, az U Craiova tulajdonosa úgy fogalmazott, meggondolatlan döntés született, szerinte ez kivégzés volt. Úgy hiszi, két szempont van: a szakszövetség elnöke, Răzvan Burleanu ezzel azt akarja elérni, hogy a szurkolók hagyják abba a magyarellenes és idegengyűlölő skandálásokat vagy pedig egy célzott művelet, hogy a Sepsi OSK mindenáron bejusson a rájátszásba. Hozzátette, szerinte ez a döntés még több gyűlöletet fog kiváltani a székelység irányába.

Mint ismert, a január 29-én rendezett, Sepsi OSK–FC U Craiova élvonalbeli mérkőzést az olténiai szurkolók magyarellenes rigmusai miatt Andrei Chivulete játékvezető a 26. percben lefújta, miután előbb hangosbemondó segítségével többször is figyelmeztette az ultrákat, majd félbeszakította a találkozót. A Craiova vezetősége az eset után úgy döntött, meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »