Meglepetés: Luciano Spalletti marad az olasz válogatott élén

Meglepetés: Luciano Spalletti marad az olasz válogatott élén

Gabriele Gravina, az Olasz labdarúgó-szövetség, a FIGC elnöke megerősítette, hogy a testület bizalma töretlen Luciano Spallettiben, aki várhatóan a nyolcaddöntőbeli kiesés ellenére is marad a szövetségi kapitányi poszton.

Spalletti és Gravina is sajtótájékoztatót tartott vasárnap délelőtt a németországi Iserlohnban, a válogatott főhadiszállásán.

Gravina, akinek mandátuma 2025 márciusában jár le, s ezért alig egy évre tekinthet előre, megerősítette, hogy hosszas megbeszélések folytak Spallettivel a szombati, a svájciaktól elszenvedett vereség után.

Hírdetés

Ám kijelentette, hogy „elképzelhetetlen” Spalletti elbocsátása, kevesebb mint egy évvel kinevezése után. Megemlítette, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy az olasz válogatott szeptember hatodikán, alig több, mint két hónap múlva, már a franciákkal játszik, a Nemzetek Ligájában.

Luciano Spalletti azt mondta: „Hibáztam, elsősorban én vagyok a felelős. De maradok, és szeretném megfiatalítani az olasz keretet. Azt hiszem, tudom, mi kell hozzá. Új csapatot akarok építeni, új energiákkal”.

A szövetségi kapitány alighanem elsősorban inkább személycserékre gondolt, hiszen a válogatott átlagéletkora egyáltalán nem volt magas a nyolcaddöntőben (27,47 év, szemben a svájciak 28,97-ével), mint ahogyan a válogatottsági számok átlaga sem (30 kontra 52,125). A szombaton Berlinben pályára lépett olaszok közül Matteo Darmian 34 éves, Stephan El Shaarawy 31, Giovanni Di Lorenzo 30. A többiek még húszas éveikben járnak.

Az olasz sajtó máris ajánl három az Eb-keretben mellőzött játékost a kapitány figyelmébe, Sandro Tonalit, aki most eltiltása miatt hiányzott, de az augusztusban lejár, továbbá Wilfried Gnontót és Destiny Udogie-t. Érdekes, hogy mindhárman angol klub játékosai.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »