Trump kérte a bíróságot, hogy halasszák el az ítélethirdetést a pornószínésznővel kapcsolatos kifizetés ügyében

Trump kérte a bíróságot, hogy halasszák el az ítélethirdetést a pornószínésznővel kapcsolatos kifizetés ügyében

Nyitókép: SITA

Donald Trump korábbi amerikai elnök arra kérte a New York-i bíróságot, hogy halasszák el az ítélethozatalt az egyik pornószínésznőnek folyósított pénzügyi nyilvántartások hamisítása ügyében. A büntetésről jövő csütörtökön kell döntést hozni. Trump ügyvédei kérelmükben a Legfelsőbb Bíróság elnökének mentelmi jogról szóló hétfői döntésére hivatkozik, amelyet szerinte a bírónak figyelembe kell vennie.

Május végén a New York-i esküdtszék bűnösnek találta Trumpot mind a 34 rendbeli pénzügyi nyilvántartások meghamisításában a Stephanie Clifford pornószínésznőnek, más néven Stormy Danielsnek, a 2016-os választások előtti hallgatása miatt.

Hírdetés

Trump ártatlannak vallotta magát, az eljárást meghamisítottnak, a bírót pedig korruptnak. Ügyvédei most azzal a kéréssel fordultak Merchan bíróhoz, hogy a hétfői legfelsőbb bírósági ítélet miatt halasszák el a büntetés mértékéről szóló döntést.

A Legfelsőbb Bíróság hétfőn visszaküldte alsóbb fokra azt a kérdést, hogy Trumpot lehetséges-e büntetőjogi felelősségre vonni a hivatali ideje alatt elkövetett cselekmények miatt.

Trump volt az Egyesült Államok első elnöke, akit büntetőeljárásban elítéltek, és akár négy év börtönre számíthat. Büntetlenként próbaidővel és pénzbírsággal távozhat, amit az amerikai jogi szakértők a legesélyesebbnek tartanak.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »