Meghan, sussexi hercegnő: A királyi udvar is hozzájárult a hamis híresztelések fenntartásához

Meghan, sussexi hercegnő: A királyi udvar is hozzájárult a hamis híresztelések fenntartásához

A sussexi hercegnő szerint nem várhatja el a Buckingham-palota, hogy csendben maradjanak Harry herceggel, ha a palota maga is hozzájárult a róluk szóló hamis híresztelések fenntartásához.

Az Oprah Winfreynek adott interjúban, amelyet vasárnap a CBS televízióban mutatnak be, Meghan arról beszélt:

nem tart annak következményeitől, hogy férjével, Harry herceggel együtt nyíltan beszélt a brit királyi udvarral való viszonyáról.

Az interjút szerdán beharangozó részletben Winfrey megkérdezte a hercegnőt, mire számít a palotától, miután elhangzik az interjú, amelyben saját igazát mondja el. Meghan erre azt válaszolta: azok után, hogy az udvar „aktív szerepet vállalt a róluk szóló hamis híresztelések fenntartásában,

nem várhatták, hogy továbbra is csöndben maradjanak”.

„És ha ez azzal a kockázattal jár, hogy elveszítünk dolgokat, hát szerintem máris nagyon sok minden elveszett” – fogalmazott.

A félperces klipet az után hozták nyilvánosságra az Egyesült Államokban, hogy

a Buckingham-palota szerdán bejelentette: vizsgálatot indított azzal kapcsolatban, hogy a hercegnő állítólag megalázóan bánt a királyi udvar személyzetével.

A palotában folyó vizsgálatban Meghan személyzetének tagjait hallgatják meg bizalmasan a hercegnővel kapcsolatos tapasztalataikról.

Hírdetés

A vizsgálat a The Times angol napilap aznapi cikke nyomán indult,

amely azt írta, hogy a hercegnő ellen 2018 októberében – amikor Meghan és Harry herceg a Kensington-palotában lakott – panaszt tettek megalázó bánásmód miatt. A lap a személyzet egy tagjának kiszivárgott emailjét is közölte, amely szerint Meghan állítólag két személyi asszisztensét elbocsátotta és a személyzet egy harmadik tagjának bizalmát is aláásta – olvasható a BBC News honlapján.

A személyzetet alkalmazó Buckingham-palota közleményben reagált a The Timesban megjelent cikkre, mint írták, aggódnak a lapban megjelent állítások miatt, és személyzeti csoportjuk megvizsgálja a cikkben leírt körülményeket.

Leszögezték, hogy

a királyi udvar régóta nagy hangsúlyt fektet a munkahelyi méltóság megőrzésére,

és nem tűri el a munkahelyi durvaságot vagy zaklatást.

Meghan szóvivője korábban egy közleményben hangsúlyozta, hogy a hercegnőt elszomorította a személyét ért támadás, különösen azért, mert maga is zaklatás célpontja volt korábban, és elkötelezetten támogatja azokat, akiknek ilyen fájdalmat és traumát kellett átélniük.

Harry herceg korábban elmondta: a visszalépéssel meg akarta védeni magát és családját a sajtótól.

A CBS közleménye szerint az Egyesült Államokban vasárnap, Angliában hétfőn sugárzott interjúban

Meghan a királyi családba való belépéséről, a házasságról és anyaságról beszél,

valamint arról, hogyan kezeli a nyilvánosság miatt ránehezedő nyomást. A beszélgetéshez Harry herceg is csatlakozik, és a házaspár mesél arról, hogy tavaly Amerikába költöztek, valamint beszámolnak további terveikről is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »