Megduplázódott az adományigény az Ökumenikus Segélyszervezetnél – így lehet segíteni

Megduplázódott az adományigény az Ökumenikus Segélyszervezetnél – így lehet segíteni

200 karácsonyi élelmiszercsomagot indított útjára az Ökumenikus Segélyszervezet – számolt be az InfoRádiónak a karitatív szervezet kommunikációs igazgatója, Gáncs Kristóf.

Még az ünnepek előtt eljutnak a rászorulókhoz az a 200 csomag, amelyet olyan családokhoz juttat el az Ökumenikus Segélyszervezet, akik önerőből nem volnának képesek méltón ünnepelni karácsonykor.

A csomagokban nem csak tartós élelmiszerek vannak, hanem ünnepibb dolgok is: édességek, kicsit drágább dolgok is.

„Az Ökumenikus Segélyszervezet akciója is része a szeretet.éhség adománygyűjtő akciónak, ilyenkor mi részben arra gyűjtünk, hogy sok ezer családnak szebbé tegyük az ünnepét, másrészt az egész éves munkánkat alapozzuk meg ilyenkor.

Hírdetés

Egy-egy 10 ezer forint értékű csomag 40 hívás a 1353-as adományvonalra,

ilyenkor arra kérünk mindenkit, hogy tárcsázzon, hozzájárulva a segítségnyújtáshoz most és egész évben” – részletezte az InfoRádióban Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs vezetője.

Vagyis: aki tárcsázza a 1353-at, máris adakozott, 250 forint jelenik meg a segélyszervezet számláján.

Egyéb lehetőségek

Lehetőség van nagyobb összeget is adományozni, a www.segelyszervezet.hu honlapon ehhez minden információ hozzáférhető. Ezen kívül a Tesco áruházakban is hozzáférhetők adománykuponok, és a postákon is van persely, a pesti bazilika előtt pedig egy adománypont várja a jótevőket.

A segélyszervezethez érkező kérések száma a járvány kezdete óta megduplázódott, elérve a 80 ezer segélykiáltást, emiatt még kiemeltebben számítanak adományozókra.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »