Megbüntették a rendőrök egy pozsonyi vendéglátóhely fogyasztó vendégeit

Megbüntették a rendőrök egy pozsonyi vendéglátóhely fogyasztó vendégeit

A rendőrök kedden este megbüntettek négy személyt, akik a kijárási tilalom ellenére alkoholt fogyasztottak egy vendéglátóhelyen Pozsony központjában.

Válsághelyzet alatti kötelességszegés bűncselekménye ügyében eljárást is indítottak. A TASR hírügynökséget Michal Szeiff, a pozsonyi kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatta az esetről szerdán.

A helyszínen este tíz után hat személy tartózkodott, közülük négyen fogyasztó vendégek voltak, akiknek különféle italokat adtak el, és azt is lehetővé tették számukra, hogy azokat helyben fogyasszák el.

Hírdetés

A rendőrök felszólítotték a fogyasztó vendégeket, bizonyítsák, ha valamelyik kijárási tilalom alóli kivétel alá esnek. Az ügyfelek azonban azt  mondták a rendőröknek, hogy alkoholfogyasztás céljából tartózkodnak a helyszínen, vagyis ott-tartózkodásuk nem tartozik a kijárási tilalom alóli kivételek egyik kategóriájába sem.

A többi személyt a rendőrök utasították, hogy a további intézkedések megtétele érdekében jelentkezzenek a rendőrségen, aminek a felszólított személyek eleget is tettek”

– tette hozzá a szóvivő. Az ügyben folyik a vizsgálat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »