Megalakult a Felvidéki Magyar Fesztivál Szövetség

Megalakult a Felvidéki Magyar Fesztivál Szövetség

Hivatalosan is megalakult a Felvidéki Magyar Fesztivál Szövetség (FeMaFeSzt), amely elnökének Cziprusz Zoltánt a rimaszombati JúniusFeszt főszervezőjét választották meg.

A szervezet alakulóülésére és első sajtótájékoztatójára Gombaszögi Nyári Tábor csütörtöki napján került sor a felújított Andrássy kúriában.

Cziprusz Zoltán a szervezet első megválasztott elnöke felidézte, hogy egy évvel ezelőtt éppen Gombaszögön jelentették be, hogy indul egy ilyen kezdeményezés.

Hírdetés

Az alapítók közé hat fesztiválszervezéssel foglalkozó polgári társulás tartozik. Céljuk, hogy összehangoljuk és erősítsék a magyar fesztiválokat a Felvidéken,

ugyanis az elmúlt évtizedben ezen rendezvények erősödtek legjobban, és magyarságunk megtartása szempontjából is fontos szerepet töltenek be – hangsúlyozta Cziprusz.

A szervezet alelnöke és a külkapcsolatokért felelős megbízottja Szvorák Dávid, a füleki VárLak főszervezője lett, aki szintén jó kezdeményezésnek tartja a szervezet megalakulását, mert így akár a pályázatírásban is segíthetnek egymásnak és még több rendezvényt tudnak szervezni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »