Még mindig Zelenszkij a legnépszerűbb politikus Ukrajnában

Még mindig Zelenszkij a legnépszerűbb politikus Ukrajnában

Ukrajnában még mindig Volodimir Zelenszkij elnök (34%) a legnépszerűbb.

Dmitrij Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke (30%), Vitalij Klicsko kijevi polgármester (26%), Szerhij Pritula showman és a Holosz (Hang) párt tagja (24%) és Julia Timosenko, a Batykivscsina frakció vezetője (24%) áll mögötte.

Ezt bizonyítják az Info-Sapiens össz-ukrán közvélemény-kutatás eredményei, amelyeket 2021. január 21-február 5. között végeztek – számol be az RBC Ukraina hírportál.

Ugyanakkor a polgárok bizalmatlanok Oleh Ljaskoval (78% nem bízik, 16% bízik), Petro Porosenkoval (75% nem bízik 19% bízik) és Viktor Medvedcsukkal (71% nem bízik, 16% bízik) szemben.

A szociológusok meghatározták az ukrán politikusok ismertségeinek szintjét is. 

Hírdetés

Az eredmények azt mutatták, hogy a javasolt lista közül a válaszadók legkevésbé ismerik a Holosz párt elnökét, Kira Rudikot (a válaszadók 73%-a nem ismeri őt), a Nép Szolgája párt vezetőjét, Olekszandr Kornyijenkót ( 55% nem tudja ki ő), a Jövőért (Za majbutnye) párt elnökét, Igor Palicát (48% nem tudja ki ő).

Ha az elnökválasztást jövő vasárnap tartanák, az ukránok relatív többsége Volodimir Zelenszkijre (17,1%) szavazna,

majd Petro Porosenko (12,2%) és Jurij Bojko (10,8%) következik minimális különbözet ​​mellett.

Ha jövő vasárnap tartanák a parlamenti választásokat, akkor a minimális különbözetű vezető pozíciókat három párt foglalná el: az Európai Szolidaritás, a Nép Szolgája párt, valamint Az életért ellenzéki párt.

A vizsgálat során 1003 18 év feletti válaszadót kérdeztek meg személyes interjú módszerével a válaszadó otthonában.

A maximális elméleti hiba nem haladja meg a 3,1%-ot.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »