Még mindig súlyos a helyzet (Megyei kórház)

Még mindig súlyos a helyzet (Megyei  kórház)

Az elmúlt hetekhez viszonyítva kevesebb az újonnan beutalt koronavírusos beteg a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, ellenben nem csökken a súlyos és kritikus állapotban lévő esetek száma, az intenzív osztályon a tizenkét páciensből három lélegeztetőgépre szorul.

A szerda déli jelentés szerint három fertőzésgyanús és 56 COVID-19 diagnózissal kezelt beteg fekszik a megyei kórházban. A fertőzőosztályon kezelt negyven páciens közül négyen kapták meg korábban a koronavírus elleni védőoltást, a COVID-sebészeti osztályon négy esetet látnak el az érsebészet, urológia, általános sebészet és szülészet-nőgyógyászat szakon. Intenzív terápiás ellátásra tizenkét COVID-19 diagnózissal kezelt beteg szorul, akiknek az állapota kritikus, közülük hárman lélegeztetőgépre szorulnak, a tizenkét beteg közül egy sem kapott korábban COVID-19 elleni védőltást.

Hírdetés

A múlt szerdai jelentés óta harminchárom COVID-19 diagnózissal beutalt páciens hagyta el a kórházat, és ugyancsak ebben az időszakban tizenkilenc haláleset történt az intézményben az új koronavírussal való fertőzéssel összefüggésben. Az elhunytak között a legfiatalabb 51 éves volt, a legidősebb 85 éves, tizenheten háromszékiek, ketten Brassó megyeiek, mindannyiuk közül ketten voltak beoltva.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »