Még idén szabadul az „amstetteni rém”

Még idén szabadul az „amstetteni rém”

Sajtóhírek szerint még az idén kiszabadulhat a börtönből az amstetteni rémként elhíresült Josef Fritzl. A 88 éves Fritzlt a Kronen Zeitung online kiadása szerint 2024 közepén egy speciális öregotthonba helyezik át.

Adalheid Kastner, a Fritzlt vizsgáló törvényszéki pszichiáter a csütörtöki meghallgatást követően kijelentette, hogy az életfogytiglanra ítélt nyugdíjas már nem jelent veszélyt a társadalomra. Az amstetteni rém ügyvédje, Astrid Wagner, eközben már kérvényezte védence feltételes szabadlábra helyezését. A Kronen Zeitung úgy tudja, hogy az év közepén egy otthonba helyezik át.

Hírdetés

Josef Fritzl nevét akkor ismerte meg a világ, amikor napvilágot látott, hogy az alsó-ausztriai Amstetten városában 24 évig tartott fogva saját lányát a házuk pincéjében. Fritzl szexuálisan zaklatta és számtalanszor megerőszakolta a lányát, aki hét gyermeket hozott a világra. Közülük hármat Josef Fritzl és felesége, Rosemarie Fritzl nevelt, hármat pedig a pincében tartott fogva, az egyik gyermek pedig még közvetlenül a születése után elhunyt. Az amstetteni rém 2008-ban bukott le. Az ítélethozatal előtt egy nappal, 2009. március 18-án mindent beismert, majd életfogytiglani börtönre ítélték, ami ellen nem fellebbezetta.

Körkép.sk, Krone.at nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »