Még 65 jelölt nyilvántartásba vételéről kell dönteniük a választási bizottságoknak

Hétfőn még 65 jelölt nyilvántartásba vételéről kell dönteniük az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságoknak – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalának hétfői adataiból.

z országgyűlési választáson indulni szándékozó jelölteknek péntek 16 óráig kellett összegyűjteniük az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást. Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell az ajánlásokat, a választási bizottságoknak pedig a bejelentéstől számított három napon belül dönteniük kell a jelöltek nyilvántartásba vételéről.

Hírdetés

Ez alapján a választási bizottságoknak legkésőbb hétfőn dönteniük kell a pénteken bejelentett jelöltek nyilvántartásba vételéről; az NVI nyilvántartásában hétfő reggel 65 bejelentett jelölt szerepelt. Az NVI nyilvántartása szerint hétfő reggel 290 olyan jelölt volt, akit már nyilvántartásba vettek, de az erről szóló határozat még nem emelkedett jogerőre, és van 353 már jogerősen nyilvántartásba vett jelölt is, akik már biztosan indulhatnak az április 3-ai országgyűlési választáson. Négy évvel ezelőtt mintegy 1500 jelölt indult az országgyűlési választáson az egyéni választókerületekben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »