Medgyes gólt szerzett, idegenben döntetlenezett a Hornyák-legénység

Medgyes gólt szerzett, idegenben döntetlenezett a Hornyák-legénység

Az OTP Bank Liga legutóbbi játéknapján hétközi fordulóra került sor. A bajnoki cím sorsa ugyan már eldőlt, de a dobogóért még komoly a csata, valamint a bentmaradásért is nagy a küzdelem.

A Honvéd keddi vereségével a sereghajtó Gyirmót előtt felcsillant a remény arra, hogy életben tartsa bennmaradási esélyeit. A statisztikák alapján erre jó esélye volt, mivel Csertői Aurél együttese ebben a szezonban csak a Paks ellen büszkélkedhetett százszázalékos mérleggel. A Gyirmót reményei azonban úgy tűnt, gyorsan elszállnak, ugyanis a Paks az első félidő derekára, pontrúgások után szerzett két góllal magabiztosan vezetett.

A paksiak első találatát a dunaszerdahelyi származású Medgyes Sinan szerezte, akinek ez volt első találat a Paks színeiben a magyar élvonalban.

Az elképesztő formában futballozó Ádám Martin nem sokkal később megszerezte a Paks második találatát, akinek ez már a 30. gólja volt az idényben, legutóbb erre az élvonalban Nyilasi Tibor volt képes 41 évvel ezelőtt. A tolnaiak csatára nem sokkal a térfélcserét követően le is hagyta a Ferencváros legendáját. A Gyirmót a folytatásban gyakorlatilag teher nélkül futballozhatott, ennek meg is lett az eredménye, sorra szerezte a gólokat a hajrában – volt köztük két érvénytelenített találat is -, az egy pontot és az azzal járó halvány reménysugarat jelentő gól a 93. percben született. A vendégeknél a gólkirályjelölt Ádám Martin már 31 találatnál jár, az élvonalban hasonlóra legutóbb Fazekas László volt képest, az Újpest legendája az 1979/80-as idényt 36 góllal zárta.

Gyirmót FC Győr-Paksi FC 3-3 (0-2) Gólszerzők: Varga B. (71.), Kovács D. (83.), Ventúra (93.), illetve Medgyes S. (31.), Ádám M. (39., 50.)

Hírdetés

A közepes színvonalú első félidőben a Puskás Akadémia játszott mezőnyfölényben, de a vendégek utolsó passzaiba rendre hiba csúszott, illetve kapura lövéseik pontatlanok voltak. A hazai akciók eközben még a befejezés közelébe sem jutottak. A szünet után a köbölkúti Hornyák Zsolt edzette felcsútiak felpörgették a tempót – Mijatovicnak védenie is kellett -, ettől egycsapásra élvezetesebb lett a játék. Az MTK továbbra is védekezni kényszerült, csupán kontrákból veszélyeztetett, Kovácsréti lövését lábbal védte Markek. A 70. perc után azonban már egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, gólt viszont egyik csapatnak sem sikerült szereznie. A felcsútiak immár nyolc kör óta veretlenek, viszont ebben a sorozatban ez már a hatodik pontosztozkodásuk. A fővárosiak négy pontra megközelítették az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvédot. Hornyák Zsolt legénysége a tabella második helyét foglalja el megelőzve három ponttal a egy meccsel kevesebbet játszót Kisvárdát.

MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 0-0

A forduló további eredményei:

Ferencváros – Zalaegerszeg 5-3 (3-0)

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1 (0-1)

MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd FC 2-0 (2-0)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »