MÁV: pályafelújítások miatt több vonalon is módosul a menetrend

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt bizonyos vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, néhány szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Budapest-Kelenföld és Ferencváros állomás között július 1-jétől 16-ig több ütemben karbantartást végeznek, emiatt változik a menetrend.

Július 6-án és 7-én a vonatok az eredeti menetrend szerint közlekednek, ezeken a napokon nem kell változásra számítani; július 1-jén, 5-én, 8-án, valamint 12-én és 13-án a változások néhány esti és reggeli vonatot érintenek, a vonatok többsége a megszokott menetrend szerint közlekedik.

A Komárom-Székesfehérvár vonalon július 6-án és 7-én Székesfehérvár és Kisbér állomás között végzett pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek; Székesfehérvár és Kisbér között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Győr-Veszprém vonalon október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek.

A buszok menetrendje a vonatokétól néhány perccel eltér, de az alapmenetrend szerinti csatlakozások Veszprémben biztosítottak a Bakony, illetve Göcsej InterCitykhez – írták.

Közölték azt is, hogy a Füzesabony-Eger vonalon július 6-tól 9-ig az IR87-es Agria InterRégió vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a maklári vasúti átjáró átépítése miatt; Füzesabony és Eger között pótlóbuszokkal kell utazni.

Hírdetés

Július 6-tól 9-ig a Füzesabony-Eger közötti lezárás miatt az Eger-Szilvásvárad vonalon is pótlóbuszok közlekednek.

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon augusztus 18-ig Cegléd és Abony, valamint a Szajol-Kisújszállás-Karcag vonalszakaszon végzett pályakarbantartási munkák miatt módosul a menetrend – áll a közleményben.

A Debrecen-Füzesabony vonalon július 2-ig hétköznap éjszakánként 18 órától másnap reggel 6 óráig pályakarbantartást végeznek Tiszafüred és Poroszló között, ezért Füzesabony és Tiszafüred, illetve Egyek között pótlóbuszok közlekednek.

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon július 6-án és 7-én Sülysáp és Tápiószecső között pályakarbantartás miatt módosul a menetrend.

A Békéscsaba és Lőkösháza közötti átépítés miatt a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok augusztus 22-ig. A Békéscsaba-Kétegyháza-Mezőhegyes vonalon augusztus 22-ig több vonat módosított menetrend szerint, esetenként a megszokotthoz képest korábban közlekedik.

A nemzetközi közlekedést érintő változásokról azt írták, hogy a cseh vasúton végzett pályafelújítási munkák miatt június 29-től július 2-ig a Metropolitan EuroCity vonatok (280, 278, 276, 274, 272) Breclav-Prága között módosított menetrend szerint közlekednek.

A horvát vasútvállalattól érkezett tájékoztatás szerint június 30-tól a Déli pályaudvarról Zágrábba induló 204-es számú Agram InterCity utasainak Kapronca (Koprivnica) állomáson másik vonatszerelvénybe kell átszállniuk – olvasható a közleményben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »