Másodfokú viharriasztást adtak ki több nyugati járásra

Másodfokú viharriasztást adtak ki több nyugati járásra

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) helyi árvizekre is figyelmeztet.

Másodfokú figyelmeztetést adott ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) több nyugati járás területére, a Szakolcai (Skalica), a Szenyici (Senica) és a Miavai (Myjava) járásban helyi árvizek fenyegetnek.

Hírdetés

A figyelmeztetés vonatkozik továbbá a Malackai (Malacka), a Bazini (Pezinok), a Nyitrai (Nitra), a Nagytapolcsányi (Topoľčany), az Aranyosmaróti (Zlaté Moravce), a Galgóci (Hlohovec), a Pöstényi (Piešťany), a Nagyszombati (Trnava), a Báni (Bánovce nad Bebravou), a Vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom), a Simonyi (Partizánske), a Privigyei (Prievidza) és a Trencséni (Trenčín) járás területére. A riasztás 22 óráig van érvényben.

Emellett Trencsén (Trenčín), Pozsony (Bratislava), Nyitra (Nitra) és Nagyszombat (Trnava) megye többi járásában, valamint Besztercebánya (Banská Bystrica) és Zsolna (Žilina) megye egész területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben egészen éjfélig.

„A felhőszakadások miatt megemelkedik a kisebb patakok és folyók vízszintje, és ki is léphetnek a medrükből” – közölte az intézet.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »