Labdarúgó NB I – Csaknem üres stadionjában győzött fölényesen a Felcsút

A felcsúti vereségével a Kisvárda közelebb került a kieséshez. Az éremért, illetve nemzetközi kupaszereplésért küzdő Puskás Akadémia 4-2-re nyert otthon a Kisvárda ellen a labdarúgó NB I 31. fordulójában.

A vendégcsapat ezzel a vereséggel akár már szombaton búcsúzhat az élvonaltól, ehhez az kell, hogy az Újpest hazai pályán pontot szerezzen a Diósgyőr ellen a játéknap esti mérkőzésén.
   
A Puskás Akadémia ebben a szezonban mindhárom alkalommal legyőzte a Kisvárdát.

NB I, 31. forduló:

Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 4-2 (2-1)
————————————————-
Felcsút, Pancho Aréna, v.: Derdák

    gólszerzők: Puljic (29.), Nagy Zs. (38., 50.), Komáromi (65.), illetve Navratil (45.), Ésik (91.)

Hírdetés

    sárga lap: Szolnoki (81.), Batik (89.), illetve Stefan (18.), Camaj (23.), Matic (93.)

    Puskás Akadémia FC:
    ——————-
Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon – Szolnoki (Batik, 82.), Corbu (Vékony, 87.), Plsek (Favorov, 79.) – Komáromi (Colley, 79.), Puljic (Bévárdi, 87.), Nagy Zs.

    Kisvárda Master Good:
    ———————
Kovács M. – Stefan (Cipetic, a szünetben), Lippai, Jovicic, Körmendi – Matic, Makowski (Ötvös, 59.), Melnyik – Navratil (Ésik, 86.), Mesanovic (Spasic, 59.), Camaj (Ilievszki, 68.)

Nyílt támadófutballal indult a mérkőzés, mindkét oldalon több nagy helyzet, komoly gólszerzési lehetőség alakult ki, ezek alapján az volt a furcsa, hogy egyik csapat sem került előnybe az első húsz percben. A Puskás Akadémiának a dobogós hely megszerzése, a Kisvárdának a bennmaradási esélye megőrzése szempontjából volt fontos a jó eredmény, ennek megfelelő felfogásban játszott mindkét csapat. Ivószünet után, még az első fél óra letelte előtt szerzett vezetést a hazai csapat, Plsek nagyszerű indításával Puljic futott el, és átpörgette a labdát a kifutó Kovács Marcellen. Ezt követően a Puskás Akadémia játszott fölényben, szinte mindegyik támadása veszélyes volt. Csakhamar növelte is az előnyét, az agresszíven labdát szerző Komáromi jobbról ívelt át a túlsó oldalra, az érkező Nagy Zsolt pedig kapásból lőtt a kapuba. Nem zuhant azonban össze a Kisvárda, amely a szünet előtt Navratil jóvoltából szépített.

A szünet után is maradt a nagy iram és a lüktető játék. Nagy Zsolt újabb gólt lőtt kapásból, majd Komáromi is betalált egy elfutás végén, ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A végén szépítő Kisvárda felvállalta a támadó játékot az elejétől fogva, ezzel nagyobb teret hagyott a Puskás Akadémiának, amely gyors támadóival jóval több helyzetet alakított ki, így megérdemelten győzött.  


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »