Márki-Zay szerint hiába számítanak Fidesz-győzelemre, valójában az ellenzék előnyét mérik

Márki-Zay szerint hiába számítanak Fidesz-győzelemre, valójában az ellenzék előnyét mérik

Márki-Zay Péter egy vasárnap délutáni Facebook-bejegyzésében azt a kérdést járta körül, hogy a közvélemény-kutatások valójában az ellenzék előnyét mérik, az emberek többsége mégis a Fidesz győzelmére számít.

A jelenséget egyrészt azzal magyarázza, hogy

“az óriási állami pénzköltések, a mindenhonnan ömlő kormányzati propaganda csalja meg a választók érzékeit”.

Másrészt azt a magyarázatot is elképzelhetőnek tartja, miszerint

Hírdetés

“a Fidesz krumpliosztással, buszoztatással, tömeges átjelentkezéssel, szavazatvásárlással próbál majd szavazatokat szerezni. Ismerjük Orbán gonoszságát és elszántságát, ebben is van logika”

– vélekedett az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, aki megnyugtatásként hozzátette, szerinte a Fidesz ellőtte a puskaporát, és még így sem tudta átvenni a vezetést a kutatásokban. Illetve jó hírként aposztrofálja, hogy az Európai Parlamentben 60 képviselő sürgeti a tavaszi országgyűlési választások fokozott ellenőrzését.

Márki-Zay úgy látja, így sem lesz kiegyenlített a választás, illetve igazságos verseny a Fidesz hatalmas anyagi előnye, a közmédia jogellenes működése és a maguk képére szabott választási rendszer miatt, azonban optimistán állítja: “többen vagyunk, igazunk van, és el fogunk indulni felfelé!”

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »