Márki-Zay Péter Auschwitzban készült fotóval emlékezett meg a kommunizmus áldozatairól

Márki-Zay Péter Auschwitzban készült fotóval emlékezett meg a kommunizmus áldozatairól

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Márki-Zay Péter – a Gulagra és Recskre hivatkozva – egy auschwitzi haláltábort ábrázoló fotót osztott meg Twitter profilján – szúrta ki a Magyar Nemzet.

Akik jártak már az auschwitzi haláltáborokban létrehozott múzeumban, azonnal láthatják a kettesszámú táborra (Auschwitz-Birkenau II) jellemző jellegzetes barakkokat. A Márki-Zay Twitter-profilját kezelő munkatárs valószínűleg nem járt még arra, ugyanis nem vette észre, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapjára szánt posztot egy ott készült felvétellel illusztrálja.

Hírdetés

Márki-Zay és csapata végül rövidre zárták a problémát, miután a Magyar Nemzet megírta a hibát, egyszerűen törölték a bejegyzést.

Egyébként nem ez az első eset, hogy Márki-Zay Péter furcsa módon nyilvánul meg a kommunizmus áldozatainak emléknapján – írja a portál. A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje tavaly Hódmezővásárhelyre egy nagyszabású rendezvényt szervezett erre a dátumra, azonban szó sem volt megemlékezésről. Márki-Zay a 2018-as polgármesterré választását ünnepelte meg szülővárosában egy nagyszabású rendezvénnyel: volt Charlie-koncert, fellépett a Megasztárból ismertté vált Szíj Melinda, de humorest is volt a vásárhelyi Szent István téren – emlékeztetett a Magyar Nemzet.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »