Márki-Zay Péter: "A Putyin-rendszer egy független országot kíván leigázni"

Márki-Zay Péter: "A Putyin-rendszer egy független országot kíván leigázni"

„Magyarország a NATO-ban marad, és nem lesz többé az orosz és kínai érdekek szolgája”

– szögezte le Márki-Zay Péter csütörtök reggel a közösségi oldalán. Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje felidézte, 1956-ban Magyarországon orosz tankok taposták el a magyarok szabadság iránti vágyát. Szavai szerint a Szovjetunió nem akarta eltűrni, hogy a régióban olyan országok létezhessenek, amelyek nem a vazallusai, és valóban szuverén módon döntenek arról, hogy a nyugathoz vagy a kelethez tartoznak.

„Most a Putyin-rendszer egy független országot kíván leigázni, és cserébe azért, hogy lemondjon a háborúról, azt javasolja, hogy tekerjük vissza az időt 25 évvel”

– fűzte hozzá Márki-Zay, aki szerint ha ezen tervek valóra válnának, „lényegében értelmét veszítené Magyarország NATO-tagsága, biztonságunk egyik legfontosabb garanciája.” Mint fogalmazott, Szijjártó Péter, „Putyin egyik magyar végrehajtója” már kijelentette, hogy egy ilyen helyzetben Ukrajna nem számíthat magyar támogatásra. 

„A főnöke, Magyarország miniszterelnöke meg Putyinhoz utazik jövő héten raportra, és ugyan addig hallgatásba burkolózik, de látható, hogy már eladta Magyarországot Putyinnak”

Hírdetés

– hangsúlyozta az ellenzéki kormányfőjelölt. Szerinte

„Orbán Viktor minduntalan a nemzeti szuverenitásról papol, de az semmit nem jelent neki, ha az orosz érdekek kiszolgálásáról van szó.”

Márki-Zay Péter úgy látja, Magyarország külpolitikájának két alappillére: tagságunk az Európai Unióban és a NATO-ban, mert e két értékalapú szövetség ereje jelenti szabadságunk, biztonságunk és jólétünk alapját. „Április 3. után az Orbán-rezsim leváltásával biztosítjuk, hogy NATO- és EU-tagok maradunk, szabad, büszke és demokratikus ország leszünk!” – vetítette előre végül ígéretét a miniszterelnök-jelölt.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »