Súlyos fenyegetés: 11 éves gyereket zsarolt egy fiatalkorú lány

Súlyos fenyegetés: 11 éves gyereket zsarolt egy fiatalkorú lány

A letartóztatásban lévő lány ellen a Debreceni Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt nyújtott be vádiratot. A fiatal – életellenes fenyegetéssel – pénz átadására kényszerítette a 11 éves sértettet.

Hírdetés

A vádirat szerint a fiatalkorú lány 2023. október 17-én, délután, Debrecen egyik villamosmegállójában tartózkodott, ahol látta, hogy oda egyedül érkezett a 11 éves sértett. 

A vádlott elhatározta, hogy pénzt szerez tőle akár élet elleni fenyegetéssel is. Odalépett a sértetthez és pénz átadására szólította fel. A gyermek nagyon megijedt, de közölte, hogy nincs nála pénz. Ezután a fiatal felszólította a sértettet, hogy 2023. október 21-én, 19 órára menjen az általa megjelölt debreceni helyszínre és vigyen neki 20 000 forintot, mert ha ellenszegül, akkor késsel leszúrja.

A megfélemlített sértett nem mert felszállni az időközben a megállóba érkező villamosra, hanem elindult gyalogosan és telefonon hívta fel a szüleit, akiknek elmondta a történteket.

A gyermek az édesanyjával a megbeszélt időpontban elment a megadott helyszínre, ahol a sértettet már várta a fiatalkorú. A lány odament a sértetthez és kérte tőle a 20 000 forintot, ekkor a gyermek közölte, hogy csak 1000 forintot tudott hozni. A vádlott a bankjegyet kivette a kezéből és felszólította arra, hogy egy hét múlva 20 000 forintot hozzon, majd elment a helyszínről.

A Debreceni Rendőrkapitányság rendőrei ezután röviddel a helyszín közelében a vádlottat elfogták.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság rendelje el a vádlott javítóintézeti nevelését.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »