Interneten megismert lányokat „futtatott”

Interneten megismert lányokat „futtatott”

A Siófoki Járási Ügyészség üzletszerű kerítés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki prostitúciós tevékenység végzésére vette rá három ismerősét, majd a keresett pénz egy részét megtartotta magának.

Hírdetés

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2022 elejétől kezdődően a közösségi médián keresztül több fiatal nővel vette fel a kapcsolatot. Őket – rendszeres jövedelem és magas életszínvonal ígéretével – egy rövid ismerkedést követően rá tudta venni arra, hogy pénzért idegen férfiakkal végezzenek szexuális cselekményeket.

A prostituáltként dolgozó nőknek ezután a keresetük egy részét át kellett adniuk a vádlottnak, aki cserébe védelmet ígért az esetleges inzultusokkal szemben, lakást bérelt a munkavégzéshez, kezelte az internetre feltöltött szexhirdetéseket, és alkalmanként még a szolgáltatás iránt érdeklődő férfiak üzeneteire is válaszolt. Miután a bűncselekményről 2023 augusztusában tudomást szereztek, a siófoki nyomozók azonnal őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés és közügyek gyakorlásától való eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság vagyonelkobzást is rendeljen el.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »