Maradt még józan ész a kontinensen: felmentették a Bibliából idéző finn képviselőnőt

Maradt még józan ész a kontinensen: felmentették a Bibliából idéző finn képviselőnőt

A finn bíróság szerdán délelőtt felmentette Päivi Räsänen parlamenti képviselőt, aki azért állt bíróság elé, mert közösség elleni izgatásnak minősítették, hogy 2019-ben megosztott egy idézetet a Bibliából (Róm. 1,24-27) a homoszexualitás megítélése kapcsán. 

Nagyon boldog vagyok és nagyon megkönnyebbült a döntés miatt. Meglepődtem volna és nagyon mérges lettem volna, ha másfajta döntés születik.

– kommentálta a döntést Päivi Räsänen. „Hálás vagyok Istennek és mindenkinek, aki támogatott e hosszú folyamat során” – jelentette ki a finn parlamentben tartott rögtönzött sajtótájékoztatóján.

Hírdetés

A bíróság végül megállapította, hogy a politikus kijelentései két ízben ugyan „támadóak” voltak a homoszexuális közösség irányába, de nem merítették ki a gyűlöletbeszéd jogi kategóriáját. Räsänen szerint személyén túlmutató, rendkívül fontos döntésről van szó, amely a továbbiakban meghatározza majd, milyen kontextusban lehet nyilvánosan beszélni a Bibliáról, illetve a szólás- és vallásszabadságról.

Räsänen elmondta, több százezer bátorító üzenetet kapott az elmúlt hetekben, hiszen rengeteg ember aggódott amiatt, hogy a finnországi eset náluk is megtörténhet – jelentette ki a képviselő asszony. Elmondta, igencsak meglepődött, amikor perbe fogták az idézetek miatt, különösen azért, mert számos kijelentést adtak a szájába. 

Senki nem veszti el méltóságát a bűn által. A homoszexuálisok ugyanolyan értékes emberek, mint én.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »