Már itthon is van olyan hely, ahol jutalom jár két oltásért

Már itthon is van olyan hely, ahol jutalom jár két oltásért

Sőt, 2022 elején vakcinalottót is rendeznek.

Józsefváros az első fecske – az önkormányzat szeptember 9-i rendkívüli képviselő-testületén határozott arról, hogy 10 ezer forint egészségvédelmi támogatásban részesülnek mindazok a józsefvárosi rászoruló lakosok, akik 2021. december 31-ig beadatták mindkét Covid-oltást (a Janssen oltás esetében egyet), függetlenül attól, hogy ez a rendelet elfogadása után vagy előtt történt – szúrta ki a Portfolio.

További döntés, hogy támogatásban részesülhetnek azok, akiknek a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, azaz 71 250 forintot. A támogatás feltétele, hogy a kérvényező családjában minden nagykorú személynek kell oltással rendelkeznie (kivéve, ha orvosi igazolása van arról, hogy nem oltható), és az oltásról szóló igazolást/igazolásokat be is kell mutatnia a kérelmezőnek a támogatás igénylésekor.

Hírdetés

A kérelemben részesülők körében azok között, akik a rendelet hatályba lépését követően vették fel a védettség eléréséhez szükséges oltásokat, összesen 5 fő számára az Önkormányzat bruttó 150.000 forintot sorsol ki 2022 elején.

További részletek a lehetőségekről az önkormányzat közleményében.

A rendelet részletezi a javaslat hatásait is: összesen 2000 családdal számolnak, amely alapján a támogatás várható kiadása 20 millió forint. Ezen kívül a sorsolás pénzdíjainak további kiadásaira bruttó 750.000 forint + 15,5% szociális hozzájárulási adó, összesen 866.250 forint biztosítása szükséges. A mindösszesen szükséges 20.866.250 Ft összegű pénzügyi fedezet az általános tartalékból, azon belül a Szolidaritási Alapból kerül biztosításra – részletezik.

Magyarországon ez az oltakozás érdekében bevetett pénzügyi ösztönző alkalmazásának első példája. Külföldön már több országban is igyekeztek javítani az átoltottságot a pénzügyi ösztönzők alkalmazásával, van ahol utalvány formájában, van ahol készpénztámogatás formájában, de több helyen éltek a vakcina lottó lehetőségével is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »