Már ismertek a Duna Menti Tavasz idei díjazottjai – VIDEÓKKAL

Már ismertek a Duna Menti Tavasz idei díjazottjai – VIDEÓKKAL

Pénteken véget ért a szlovákiai magyar amatőr gyermekbábozás és színjátszás (csoportok és egyének) egész évi alkotó tevékenységének bemutató seregszemléje. Idén a megszokottnál kevesebben jelentkeztek, de a hangulaton nem érződött, örömjáték volt a javából.   

Takács Ottó, a a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet vezetőjének értékelése szerint sikeresen zárult a Duna Menti Tavasz idén is. Személy szerint is remek élményekkel gazdagodott elmondása szerint. 

Benes Tarr Csilla, az értékelő zsűri egyik tagja is csillogó szemekkel foglalta össze az elmúlt napok eseményeit. Külön kiemelte, mekkora öröm számára, ha a színpadon igazi kohéziót tapasztalhat. 

A diákzsűri különdíját a királyhelmeci Varázskerék Színjátszó Csoport kapta, akik egyik vezetője, Pirigyi Mária rendkívül hálás a gyerekeknek a szorgos munkáért. 

Hírdetés

Tóth Viktória a zsűri különdíjáért mehetett fel a színpadra kimagasló színpadi teljesítménye okán, a füleki Zsibongó Kisszínpad tagja rendkívül meglepetten vette át a díjat. 

Rádi Mátyás, az ipolysági Búzácska Gyermekcsoport tagjának színészi teljesítményét is díjazták az ítészek, aki nagyon örült az elismerésnek. 

Szvorák Zsuzsa kapta idén a Dusza István Díjat, a Duna Menti Tavasz életműdíját áldozatos munkája elismeréseként. Zsuzsa azt mondta, minden évben sejteni lehetett, ki kapja meg a díjat, ám idén tippje sem volt.

A cikket további videókkal frissítjük.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »