Már az iráni feminisáknak is elegük van nyugati elvtársaikból

Már az iráni feminisáknak is elegük van nyugati elvtársaikból

Nem csak a normális gondolkodású emberek kérik ki maguknak az érvelni sokszor képtelen, ámde nagyon hangos feministák viselkedését. Egy ismert iráni aktivista ugyanis most jól helyretette a nyugati liberális nőmozgalmár részleget. Masih Alinejad szerint a nyugati feministák egyáltalán nem segítenek hozzáállásukkal ügyükön, inkább csak rontanak a helyzetükön.

Alinejadot egy pár nappal ezelőtt megtartott feminista rendezvényen érte egy őszenteségi roham. „Folyamatosan azzal jönnek nyugati feminista politikusok, hogy nem akarjuk eltörölni az ország törvényét.” Alinejad a törvény eltörlése alatt arra a kényszerre gondolt, amely megszabja a nőknek, hogy milyen ruhákat hordhatnak.

Hírdetés

Alinejad a közönségnek persze kifejtette, hogy az iráni nők nem akarnak rabszolgák lenni, és azt sem, hogy férfiak vagy az Iszlám Állam előírásai határozzák meg viseletüket. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a probléma egy kulturális kérdés, mert a forradalom előtt szabadon dönthettek, hogy milyen ruhadarabbal fedjék testüket. „A kényszer sohasem volt az iráni kultúra része” – világosította fel kevésbé képzett nyugati társait az aktivista.

Azt is „megköszönte” Alinejad, hogy nyugati elvbarátai azért nem fogalmaznak meg kritikát az iráni vezetéssel szemben, nehogy Trumppal egy platformmal kerüljenek. Sok baloldali aktivista, politikus azért támogatja a hijab viselését, hogy a sokszínűséget támogassa ezzel. Egy ausztrál város például arra biztatta a nem muszlim lakosokat, hogy három órán keresztül viseljenek hijabot a nagyobb tudatosság és a tapasztalat érdekében. Pedig a ruhadarab viselése az elnyomást jelenti muszlim nők számára, egyáltalán nem a sokszínűséget. Alinejad szerint így a nyugati feministák buta megközelítése inkább árt nekik, mint használ.

(Figyelő nyomán)


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »