Már az AUR a 3. erõ az országban, megelõzték a USR-PLUS-t

Már az AUR a 3. erõ az országban, megelõzték a USR-PLUS-t

Ha most vasárnap lennének a választások, akkor a megkérdezettek 15 százaléka szavazna az AUR-ra, és ezzel megelőznék az USR-PLUS szövetséget, és feljöttek a 3. helyre a pártok népszerűségi listáján – derül ki az INSCOP közvélemény-kutató márciusi felméréséből.

Növelte előnyét a februári mérésekhez képest az első helyen a PSD, amelynek tulajdonképpen nem is csinált semmit az elmúlt időszakban ehhez. Jelenleg 30,6 százalékkal vezetik a szimpátialistát. Utána következik a PNL, amely 26,3 százalékkal, de fontos megjegyezni, hogy a februári mérésekhez képest minimálisan ők is növelték a népszerűségüket.

Hírdetés

A felmérés szerint a harmadik helyen az AUR áll 15,3 százalékkal, majd az USR-PLUS következik 14,2 százalékkal. Ugyan mindkét párt veszített népszerűségéből a februári mérésekhez képest, de a Dan Barna és Dacian Cioloș vezette pártszövetség hanyatlása jelentősebb, közel 2 százalékos volt.

A felmérésben az RMDSZ-t nem mérték, a PRO Románia 4,7 százalékon áll, míg a PMP 3,8 százalékot szerezne, ha most lennének a választások.

A felmérést március 1-12. között végezte a közvélemény-kutató, összesen 1100 embert kérdeztek meg. Az eredményeket pedig az INSCOP vezetője, Remus Ștefureac tette közzé a Facebook oldalán. A hibahatár 2,95 százalékos. (libertatea)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »