Már a szlovák köztévé is beállt a felvidéki magyarok elleni hangulatkeltésbe – Videóval

Már a szlovák köztévé is beállt a felvidéki magyarok elleni hangulatkeltésbe – Videóval

A szlovák külügyi tárca a miniszter vezetése alatt hónapok óta magyarellenes húrok pengetésével igyekszik elterelni a figyelmet a diplomáciai hibáiról, szombaton pedig már a szlovák köztévétől is támogatást kapott.

Az RTVS szombat esti híradójában ugyanis 2,5 perces anyagot készített arról, a magyar kormány hogyan próbál a szlovák fél tudta nélkül ingatlanokat vásárolni, templomokat felújítani, s támogatni a magyar közösséget Szlovákiában. A már megszokott liberális rigmusok szerint készített videós anyag jellegzetessége, hogy közszolgálati műsor ellenére még véletlenül sem törekszik a kiegyensúlyozottságra.

Miután elhangzik, hogy milyen egyeztetés zajlott a magyar és szlovák rész között a telekvásárlásról, kiderül, a magyar állam a Szlovákiában lévő templomokat is felújítja. Ekkor érkezik a szlovákiai magyar állampolgárok által is fenntartott RTVS riportjának csúcspontja, mert a komáromi templom felújításának említése közben bekúszik Tomáš Valášek parlamenti képviselő nyilatkozata. Szerinte, ezen támogatásokkal Orbán Viktor a Szlovákiában élő, magyarul beszélő szlovákokat akarja megvásárolni a 2022-es választások előtt.  

Hírdetés

Vagyis a kormánypárti Za ľudí korábbi képviselője, aki közben már a PS-hez igazolt, tehát a liberális pártokat váltogatja, Ján Slotához hasonlóan leszlovákozta a felvidéki magyarokat a köztévében. Ehhez azután megkapjuk az ismert külföldi anyagi forrásokból készült oknyomozók, Magyarországot „leleleplező” írásaiból az idézeteket, említve a DAC-ot, a felvidéki vállalkozók támogatását. Végül egyetlen félmondat hangzik el, miszerint az ország déli részén az emberek úgy vélik, a magyarországi támogatás a szlovák állam segítségének hiányát pótolja.

A riportnak itt vége, az alkotók neve is elhangzik, de egyetlen a problémával foglalkozó szakértő, elemző, dél-szlovákiai lakos vagy éppen felvidéki politikus sincs megszólítva. Egyetlen riportalany van, a felvidéki magyarokat leszlovákozó PS-hez tartózó politikus. Arról nem is beszélve, hogy azok a felek is hanyagolva vannak, akik állítólag túl nagy támogatást kapnak, tehát az egyház, a vállalkozók. Az pedig már csak a csúcs, hogy a magyar támogatót sem igyekezett megkérdezni a szlovák köztévé „riportját” készítő két szerkesztő.

Tegyük hozzá, a riportot megnézhetik az RTVS oldalán, az anyag a harmadik perc után kezdődik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »