Majd 7 milliárd dollárnyi Amazon részvényt adott el Jeff Bezos

Majd 7 milliárd dollárnyi Amazon részvényt adott el Jeff Bezos

Jeff Bezos, az általa alapított Amazon internetes kiskereskedelmi vállalat 6,7 milliárd dollárnyi részvényét adta el májusban.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) adatai szerint Jeff Bezos mintegy 2 millió Amazon részvénytől vált meg az elmúlt napokban azután, hogy cége április 29-én ismertette kedvező első negyedévi eredményeit.

Nem ez az első eset, hogy Jeff Bezos Amazon részvényeket ad el.

2020 februárjában és novemberében összesen mintegy 7 milliárd dollár értékű részvényt adott el a világ legnagyobb online kiskereskedelmi vállalatából.

Az Amazon nagyot nyert a koronavírus-járvány miatt megugrott online vásárlásokon,

Hírdetés

a cég részvényének az árfolyama 76 százalékkal emelkedett 2020-ban. Április óta az Amazon papírok jegyzése ugyanakkor 7 százalékkal esett.

Jeff Bezos 1994-ben alapította az Amazont és jelenleg a legnagyobb magántulajdonosa a cégnek, amelyben mintegy 10 százalékos hányaddal rendelkezik.

A Forbes és a Bloomberg milliárdosokat rangsoroló listáján is az 57 éves Jeff Bezos áll az élen, vagyona 188 milliárd dollár körüli.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Jeff Bezos mit kezd a napokban eladott Amazon-részvényekért kapott 6,7 milliárd dollárral,

de rendre sok pénzzel támogatja a Blue Origin űripari vállalkozását és a Bezos Earth Fund alapítványát, de közismert yacht-imádata és időnként fellángol ingatlanberuházási kedve is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »