Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közleménye és a kormány a polgármesterekhez fordult: március 18-i hírösszefoglaló

Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közleménye és a kormány a polgármesterekhez fordult: március 18-i hírösszefoglaló

Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közleménye; A kormány a polgármesterekhez fordult a járványhelyzet romlása miatt; Veszélyes gyümölcsöket hoztak be Ukrajnába; A daganat helyett a szemét operálták ki egy férfinak Hmelnickijben (Video); Kravcsuk: Oroszország megtámadhatja Ukrajnát a Krím vízhiánya miatt. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 18-án.

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa közösségi oldalán adott tájékoztatást az életbenléti igazolások hitelesítésével kapcsolatban. A konzulátus munkatársai tájékoztatják az érintetteket, hogy keddi és csütörtöki napokon délután, (középeurópai idő szerint) 14:00-17:00 óra közötti időszakban fogadják ügyfeleket.

Ukrajna Minisztertanácsa a polgármesterekhez fordult az egyre romló járványhelyzet kapcsán. A kormány közölte, hogy abban az esetben, ha régiójukat a narancssárga zónába sorolják be, a helyi hatóságok szigorúbb karanténkorlátozásokat vezethetnek be.

Hírdetés

Az emberi egészségre veszélyes gyümölcsöket hoztak Ukrajnába. A gyümölcsben klórpirifosz-metilt találtak. A klórpirifosz-metilt tartalmazó grapefruit-ot importáltak Ukrajnába. Ezt az anyagot különféle káros rovarok és atkák elleni küzdelemre használják.  

Hmelnickijben szaruhártya-fekély miatt műtöttek meg egy férfit és kioperálták a jobb szemét, de a mögötte lévő daganatot bent hagyták. A helyi orvos szaruhártya-fekély diagnózisra hivatkozva műtötte meg a beteget.

Leonyid Kravcsuk, Ukrajna első elnöke szerint Oroszország, mint megszálló állam felelős a krími helyzetért. Oroszország, mint megszálló állam felelős Krím-félszigeten kialakult vízhelyzetéért. Krímet katonai bázissá akarják átalakítani, és az Orosz Föderáció az egyik körzetévé tették.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »